Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Проведе се Общо събрание на Българска федерация по волейбол

Спорт

Проведе се Общо събрание на Българска федерация по волейбол

Проведе се Общо събрание на Българска федерация по волейбол - Tribune.bg
Снимка:

В Казанлък се проведе Общо събрание на Българска федерация по волейбол. Официални гости на събранието бяха Президентът на Европейската конфедерация Александър Боричич и първият вицепрезидент на централата Ренато Арена.

Боричич приветства делегатите и изрази своята изключително висока оценка за организацията на световното първенство за мъже през 2018 година в България и Италия. Той подчерта, че досега не е имало по-добра организация на Световно първенство от съвместното му провеждане в България и Италия. За първи път две държави са приели състезание от такъв висок ранг, като България и Италия са установили нов стандарт в провеждането на световното първенство.

Александър Боричич благодари на българското правителство в лицето на спортния министър г-н Красен Кралев за голямата подкрепа за провеждането на световното първенство. Той изтъкна също и лидерството на президента на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров за успешното провеждане на мондиала и неговото високото ниво във всички аспекти на организацията.

В своето поздравително приветствие Ренато Арена от своя страна подчерта, че световното първенство се е радвало на много голяма посещаемост, както и на голямо медийно внимание и популярност, като над 8 000 публикации са се появили в пресата.

Общото събрание прие доклада на Управителния съвет за световните първенства за мъже и жени за 2018 година.

Общото събрание прие решение за промени в Устава на БФВолейбол, съобразно изискванията на новия закон за физическото възпитание и спорта, който ще влезе в сила от 19. 01. 2019 година.

Общото събрание определи мандат на Управителния съвет и на Председателя на УС до 04.04 2021 година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп