Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. РАЗКРИТИЕ: Биатлонистите ни аут от Олимпиадата заради липса на пари?

Спорт

РАЗКРИТИЕ: Биатлонистите ни аут от Олимпиадата заради липса на пари?

Служебният министър Андрей Кузманов не е осигурил обещаното финансиране за федерацията

Българска федерация по биатлон изпитва огромни затруднения непосредствено преди старта на олимпийския сезон. Притесненията този път не са свързани със състоянието на отбора и състезателите, а с липсата на нормално финансиране. Ситуацията поставя под въпрос участието на най-добрите ни биатлонисти в стартовете за Световната купа до края на годината, които ще определят участниците на игрите в Пекин идния февруари, пише NOVSPORT.


Имаше обещания от Министерството на младежта и спорта, че зимните федерации ще бъдат дофинансирани в последното тримесечие на тази година, за да завършат нормално квалификациите и подготовката си за олимпиадата в Пекин. Това обаче така и не се случва, а отговорността е на комичния служебен министър Андрей Кузманов, който за почти 6 месеца на поста не е направил абсолютно нищо за спорта. А Олимпиадата вече чука на вратата...


Зимните игри в Пекин са от 4 до 20 февруари 2022 г. и за тях MOK взе решение квотите да се определят до 16 януари, тъй че броят на нашите състезатели в китайската столица ще стане ясен след участието им в началните 6 кръга за Световната купа. Първият от тях започва след три седмици - на 27 ноември в Йостерзунд, Швеция, до Коледа предстоят още три из Европа.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема