Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Решиха проблеми на АРЕНА АРДА: Спортната общественост благодари на Борисов, Кралев и Горанов

Спорт

Решиха проблеми на АРЕНА АРДА: Спортната общественост благодари на Борисов, Кралев и Горанов

Решиха проблеми на АРЕНА АРДА: Спортната общественост благодари на Борисов, Кралев и Горанов - Tribune.bg
Снимка:

Целта е футболният клуб да се завърне в Кърджали

Благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и министъра на финансите Владислав Горанов изпратиха привърженици на ПФК "АРДА" . Поводът за радостта им са разрешените проблеми на АРЕНА АРДА в Кърджали. Миналата седмица премиерът и двамата министри посетиха на място спортното съоръжение, което има проблем с осветлението. „Да започнем с осветлението, тревата. После ще надграждаме. Това, за да можем да върнем отбора да си играе в Кържали“, заяви тогава Борисов.

От името на спортната общественост на града феновете благодарят, че проблемът е решен в най-кратки срокове. „На днешното заседание на Министерски съвет, бяха гласувани и приети всички параметри по проекта за осветлението на АРЕНА АРДА. Там предстои да се постави осветление, както и подобрения на самия стадион, за да може да се отговаря на всички изисквания за Първа лига“, пише в писмото.

„Държавата от години се е ангажирала да подпомага всички отбори, които влизат във висшия ешелон на футбола в България, с изграждане на терени и осветление. Със стадиона в Кърджали ще реализираме нашите обещания по същия начин“, заяви миналата седмица министърът на младежта и спорта Кралев.

Кралев посочи, че министерството има готовност да съдейства за реализирането на проекта на „Арда“, като по думите му клубът е кандидатствал с изключително детайлен план за строителни дейности по прилежащата инфраструктура на стадиона.

Ето и пълния текст на писмото:

ДО ПРЕМИЕРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

ДО МИНИСТЪРА НА СПОРТА Г-Н КРАСЕН КРАЛЕВ

ДО МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ Г-Н ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

От името на спортната общественост на гр. Кърджали, организираните привърженици на ПФК "АРДА" и ръководството на клуба, искаме да изкажем огромна благодарност на премиера на Република България г-н Бойко Борисов, който успя да реши проблема с осветлението на АРЕНА АРДА в много кратки срокове. На днешното заседание на Министерски съвет, бяха гласувани и приети всички параметри по проекта за осветлението на АРЕНА АРДА. Там предстои да се постави осветление, както и подобрения на самия стадион, за да може да се отговаря на всички изисквания за Първа лига.

Правителството на г-н Бойко Борисов многократно е показвало, че изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

С благодарност и уважение Кърджали
Организирани привърженици на ПФК "АРДА"


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети