Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сагата с "Армията" или кой уши палтото и кой скри ръкавите

Спорт

Сагата с "Армията" или кой уши палтото и кой скри ръкавите

Сагата с Армията или кой уши палтото и кой скри ръкавите - Tribune.bg

Вижте подробности

Гриша Ганчев получи на пръв поглед добри новини от служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева. Съгласно официално оповестеното решение, ЦСКА има 6 месеца, за да внесе 28,489 милиона лева. Това е необходимата сума, за да се направи съвместното дружество с държавната “Сердика спортни имоти” и да се отпуши възстановяването на базата. Толкова е последната пазарна оценка на имотите, с които държавата влиза като апортна вноска. Срещу това “червените” вадят пари, които после могат да използват при строителството на съоръжението.

На практика, обаче се оказва, че собственикът на ЦСКА загуби 3 години като време и ще трябва да плати с 5 милиона повече. И причината е, че не прие най-доброто предложение на държавата за изграждането на новата „Армия“. А то дойде от правителството на Бойко Борисов и неговия спортен министър Красен Кралев. Кабинетът на Борисов прие решение за създаването на съвместното дружество, където всичко да е поравно и решенията да се вземат с пълно единодушие.

През юли 2020 година Ганчев трябваше да плати само 25 процента от 23 310 700 лева (на колкото бяха оценени тогава ползваните от ЦСКА спортни бази в Борисовата градина и в Панчарево), за да стартира съвместното дружество с държавната „Сердика спортни имоти“. След което да осигури останалите пари разсрочено, в рамките на 2 години и строителството да започне. Първоначално оценката на имотите бе за 32 274 900 лева, но след искане на ЦСКА се стигна до нова. Експертите се произнесоха, че тя е въпросните 23 310 700 лева.

Вместо да приемат изгодното и за двете страни предложение, от ЦСКА не платиха нищо. А в края на 2021 година Ганчев инсталира за спортен министър възпитаника на бившия собственик на ЦСКА Александър Томов Радостин Василев. 

По време на краткото управление на ММС от страна на плевенчанина, феновете на „червените“ бяха „облъчвани“ с обещания за огромни милиони инвестиции на „Армията“. А Руди Гела бодро обещаваше пред телевизионните камери, че всеки момент всички проблеми ще бъдат решени и строителството ще започне. Той говореше за отстъпване правото на строеж за над 30 години, нещо което бе неосъществимо. Култова остана репликата на Гриша Ганчев при влизането му за среща с Василев в сградата на ММС: „Палтото е ушито, остава да се сложат ръкавите“. Оказа се, обаче, че Кралев е ушил палтото, но Руди Гела е скрил ръкавите. И добре, че беше Весела Лечева да ги донесе и пришие…

Защото в крайна сметка на цяла България стана ясно, че единственият работещ и най-добър вариант за „отпушване“ обновяването на „Българска армия“ е предложението от преди 3 години на Красен Кралев и неговия екип за съвместно дружество с държавата. По закон, обаче бе направена нова пазарна оценка и тя показа, че сега трябва да бъдат платени 5 милиона лева повече….

И отново всичко е в ръцете на собственика на ЦСКА, който има 6 месеца (според съобщението на ММС) да внесе парите и да докаже на „червена“ България че наистина има намерение да обнови „Българска армия“. За да може феновете на ЦСКА да ходят и подкрепят любимците си на модерен стадион, а не на отдавна остаряло морално и почти рухнало спортно съоръжение. Което вече можеше да е факт, ако Ганчев бе приел подадената ръка от държавата през 2020 година…


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети