Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Саутхемптън изненада Лестър като гост

Спорт

Саутхемптън изненада Лестър като гост

Саутхемптън изненада Лестър като гост - Tribune.bg
Снимка:

Челси с чиста победа над Бърнли, Юнайтед громи с 4:0 Норич

Саутхемптън спечели впечатляваща победа с 2:1 като гост на Лестър и се изравни с отборите в "златната среда" Евертън и Арсенал, с които започва долната половина на таблицата във Висшата футболна лига на Англия. В същото време "светците" отдалечиха допълнително шампионите от 2016-а година от лидера в генералното класиране Ливърпул. Джейми Варди подаде на Денис Прет на празна врата и Лестър поведе в резултата в 14-ата минута, но само пет по-късно Стюърт Армстронг изравни след удар и рикошет в тялото на защитник на домакините. Саутхемптън оформи пълния обрат в 81-та минута, след като Че Адамс изведе Дани Ингс зад отбраната и водещият реализатор на "светците" прокара топката между краката на Каспер Шмайхел за 2:1. Лестър вкара изравнителен гол в 90-та минута, когато Джони Евънс засече центриране от статично положение с глава, но главният съдия Лий Мейсън отмени попадението заради засада. Така Лестър остана на 13 точки от лидера Ливърпул, който има два мача по-малко. Манчестър Сити пък е с една зад "лисиците" преди утрешното гостуване срещу Астън Вила. Саутхемптън е с четири победи от последните си пет мача в първенството и някога заплашеният от изпадане отбор вече има комфортна преднина от осем точки срещу първия под чертата Борнемут. По време на тази победна серия "светците" надвиха два от последните три шампиона на Англия - Челси на Боксинг дей и Лестър вчера, а освен това спечелиха срещу финалиста в Шампионската лига Тотнъм в първия ден от новата година.

Челси победи с 3:0 Бърнли и доближи на пет точки от Манчестър Сити в класирането, като също така запази идентичен аванс срещу Манчестър Юнайтед. Жоржиньо откри резултата от дузпа в 27-та минута, а Тами Ейбрахам и Калъм Хъдсън Одой довършиха гостите с попадения в края на първото и началото на второто полувреме.

Юнайтед пък надигра тотално опашкаря Норич и спечели заслужено с 4:0. Маркъс Рашфорд се разписа в 27-та минута и добави още един гол в 52-та от дузпа, а Антони Марсиал в 54-та и Мейсън Грийнууд в 76-та оформиха разгромната победа за отбора на Оле Гунар Солскяер.

Уулвърхемптън пък стигна само до 1:1 у дома срещу Нюкасъл, докато Евертън надви с 1:0 Брайтън./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати