Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шампионът на Кипър взе норвежец вместо Пенев

Спорт

Шампионът на Кипър взе норвежец вместо Пенев

Шампионът на Кипър взе норвежец вместо Пенев - Tribune.bg
Снимка:

Каре Ингебригстен бе назначен за старши треньор на АПОЕЛ (Никозия)

Норвежецът Каре Ингебригстен бе назначен за старши треньор на кипърския шампион по футбол АПОЕЛ (Никозия), като договорът е за две години и половина. Ингебригстен за последно водеше белгийския Остенде, който в последния си мач за годината падна с 0:5 при гостуването на Шарлероа.

Желанието на президента на кипърците - Продромос Петридис, да назначи човек, който вече познава обстановката, тъй като на АПОЕЛ му предстоят четири мача в първите две седмици веднага след Нова година не се изпълни, защото нито един от предпочитаните кандидати не бе напълно достъпен.

Любослав Пенев също беше в списъка с кандидати и дори е провел среща с кипърския клуб, но в крайна сметка остана назад във възможните наставници. Фаворит номер 1 на кипърците бе Томас Кристиансен, който обаче има неустойка от 300 000 евро към белгийски клуб от втора лига Унион Сент Жилоаз.

Ингебригстен е на 54 години, бивш халф, в кариерата си е играл приоритетно за Розенборг, а най-реномираният клуб, на който е носил фланелката, е Манчестър Сити през 1994 г. Като треньор е работил в родината си и в Белгия, а прякорът му е Брата, както са се обръщали един към друг с Ян Ивар Якобсен в националния отбор на Норвегия. АПОЕЛ е на 5-о място в класирането с 21 точки, но и 3 мача по-малко от лидера Омония, който има 31./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети