Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Шест положителни проби за коронавирус във Висшата лига

Спорт

Шест положителни проби за коронавирус във Висшата лига

Снимка:

Сред тях е футболист на Уотфорд и асистент мениджъра на Бърнли Йън Уоън

Шест случая на заразени с новия коронавирус са регистрирани в клубовете от Висшата лига по време на тестовете, проведени в неделя и понеделник преди днешното завръщане на играчите към групови тренировки на клубните бази.

Сред тях е футболист на Уотфорд и асистент мениджъра на Бърнли Йън Уоън.

От ръководството на Лигата обявиха, че са били извършени общо 748 теста, като шест от пробите в три от клубовете са били положителни. Всички заразени с Covid-19 са поставени под 7-дневна карантина, като в този период те няма да посещават тренировъчните игрища на своите отбори. От Висшата лига не уточняват дали става въпрос за футболисти, треньори или други служители, нито разкриват имената на заразените или кои са техните отбори.

От вчера отборите от Висшата лига подновиха тренировки, като към момента са позволени заниманията единствено на малки групи от играчи, а правилата за социална дистанция продължават да важат и контактът между футболистите е забранен. Всички клубове ще приемат още редица мерки, които да намалят до минимум риска от заразяването с коронавирус. Всички тренировъчни материали, включително топките ще бъдат редовно дезинфекцирани, играчите ще идват в базите облечени в тренировъчното си облекло, за да не ползват съблекалните, всеки футболист ще има отделено паркомясто, което ще бъде раздалечено на три паркоместа от следващата кола, а тренировъчните групи ще бъдат от максимум пет футболисти, като различните групи ще пристигат по различно време според предварително изготвен график.

Клубовете се надяват след няколко седмици да могат да подновят пълноценни тренировки, като към момента Висшата лига се цели в рестарт на сезона в средата на юни.  


Етикети Висша лига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още