Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Швейцария порази тежко България в дебюта на Ясен Петров

Спорт

Швейцария порази тежко България в дебюта на Ясен Петров

Отборът на България стартира с тежка загуба от Швейцария световните квалификации за Катар 2022.

Родните национали отстъпиха с 1:3 на своя съперник на стадион „Васил Левски” в София. Единственият гол за България бе дело на Кирил Десподов през второто полувреме.

Възпитаниците на новия национален селекционер Ясен Петров започнаха кошмарно срещата и само след 13 минути игра, вече губеха с 0:3. Точни за гостите бяха Емболо, Сеферович и Цубер.

През втората част България показа друго лице и логично стигна до почетно попадение и няколко други добри ситуации за гол.

Мачът на „Васил Левски” започна с натиск на гостите, които в първите пет минути изцяло владееха инициативата и атакуваха вратата ни.

Кошмарът за България започна още в 7-ата минута, когато резултатът бе открит. След пробив на Родригес по лявото крило, топката бе центриране в наказателното поле, където Емболо надигра Занев и с глава насочи топката в мрежата.

Само две минути по-късно Занев отново закъсня и не успя да се намеси срещу Сеферович, който получи пас отляво и с лекота стреля между краката на бранителя за 2:0. В 13-ата минута ситуацията за националите ни стана кошмарна. След нова грешка в отбрана, Шакири получи по десния фланг, навлезе в наказателното поле и стреля от нулев ъгъл, но топката мина под плонжа на Илиев и в нашата врата за 0:3, където Цубер я довкара.

Едва в 29-ата минута България организира първата си добра атака, която дойде след самостоятелен пробив на Кирил Деспосов. Крилото на Лудогорец обаче не успя да намери свой съотборник в наказателното поле на швейцарците и така опасността за гостите пропадна.

След почивката Десподов вкара за 1:3! Офанзивният футболист успя да изпревари Родригез и от границата на наказателното поле стреля ниско точно в долния десен ъгъл на Сомер.

При удара Десподов бе атакуван от бранител на гостите и получи удар в глезена, което наложи смяна. На негово място се появи Спас Делев, който секунди след появяването си в игра си спечели пряк свободен удар пред наказателното поле на Швейцария. Самият Делев се нагърби с изпълнението, но стреля в стената и топката излезе в корнер.

В 75-та минута Спас Делев получи в наказателното на Швейцария и стреля, но Родригез блокира удара му.

Така България ще трябва да се реваншира и да търси достойно представяне срещу Италия след три дни отново на "Васил Левски".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

БГ Питам се, има ли мач, който да е коментиран от Петър Василев-Петела, и да не сме паднали? Откъде Кошлуков го извади този дразнещ с коментара си динозавър? Изключвам говора само като го чуя, но правилото не прави изключение! Що не чуят Диемите, как коментират?
26.03.2021 00:53 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети