Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сираков с остра реакция срещу министър Василев: Обиди левскарите с внушения

Спорт

Сираков с остра реакция срещу министър Василев: Обиди левскарите с внушения

Сираков с остра реакция срещу министър Василев: Обиди левскарите с внушения - Tribune.bg
Снимка:

Босът на Левски Наско Сираков излезе с официално позиция в отговор на изказване на министъра на младежта и спорта Радостин Василев.

Реакцията на четвъртия в света е заради думите на Василев, че нова козирка за стадион "Георги Аспарухов" ще струва колкото изграждането на Сектора "А".

На 11 януари 2022 г. министърът на младежта и спорта, г-н Василев, направи изявление пред медиите, в което засегна тема, свързана с „ПФК Левски“. Темата е твърде болезнена както за клуба ни, така и за многобройните ни привърженици – за козирката на стадион „Георги Аспарухов“. Не разбрахме защо тази тема беше повдигната в изявлението му и защо бяха казани неистини, а именно, че построяването на козирката на стадион „Георги Аспарухов“ ще струва колкото построяването на самия сектор.

На първата ни среща с министъра ние категорично заявихме, че подкрепяме неговите амбиции да бъде в помощ на футбола. В същото време обаче, проблемите на „ПФК Левски“ се споменават по несериозен и несъответстващ на действителността начин. Направените внушения намираме за обидни за цялата левскарска общност.

С уважение

Наско Сираков

Мажоритарен собственик на акциите на „ПФК Левски“

След думите на Сираков, не закъсня и отговора на Радостин Василев. В своето становище той категорично отхвърля твърденията за направени внушения с изказването си за стойността на козирката на стадион “Георги Аспарухов”. Проблемът с течове в новия сектор, поради липса на козирка, беше споделен от представителите на ПФК „Левски” при срещата с министър Василев.

„В своето изказване пред медиите на 11.01.2021 г. министър Василев се позова на думи на главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков, че стойността на козирката на сектор „А” ще бъде колкото на цялата трибуна. Тази информация беше споделена от арх. Здравков по време на проведената среща в Министерството на младежта и спорта между министър Радостин Василев и главния архитект на СО на 05.01.2021 г. Желанието на министър Василев да помогне на ПФК „Левски” не трябва да се приема враждебно от ръководството на клуба, а да бъде оценено по достойнство, защото в противен случай прозират интереси далеч от спорта и коректността“, написаха от спортното министерство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати