Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сити разгроми Астън Вила във вечер на рекордите в Англия

Спорт

Сити разгроми Астън Вила във вечер на рекордите в Англия

Сити разгроми Астън Вила във вечер на рекордите в Англия - Tribune.bg
Снимка:

Серхио Агуеро подобри две постижения във Висшата лига

Манчестър Сити постигна една от най-изразителните си победи от началото на сезона в Англия, след като разби с 6:1 Астън Вила. Единственият мач на „гражданите“ с по-изразителен резултат е впечатляващото 8:0 над Уотфорд на 21 септември 2019-а. Тази вечер бе специална за Серхио Агуеро, който вкара три гола и подобри два рекорда – за най-резултатен чужденец във Висшата лига (аржентинецът вече има 177 попадения, втори е Тиери Анри със 175) и за най-много отбелязани хеттрици (Агуеро записа своя хеттрик №12, изпреварвайки Алън Шиърър). Рияд Марез отбеляза първите две попадения на „Вила Парк“, а Габриел Жезус също се разписа в двубоя. В 90-ата мината Ел Гази вкара почетно попадение от дузпа за домакините. След успеха Сити изпревари Лестър в класирането и вече е на второ място с 47 точки. „Лисиците“ са с 45, а лидерът Ливърпул изглежда недостижим с 61 точки. Астън Вила пък остава на 18-о място с 21 точки.

Астън Вила не успя да се противопостави на „гражданите“ по никакъв начин през първите 45 минути и получи четири гола в своята врата.

Доминацията на гостите започна от самото начало на двубоя, като на няколко пъти футболистите на Пеп Гуардиола поставиха под напрежение отбраната на Вила, която се пропука сериозно в 18-ата минута. Дринкуотър бе преодолян с лекота в пеналта от Марез, след което алжирецът стреля точно за 1:0.

Шест минути по-късно тимът от Манчестър увеличи преднината си. Агуеро проби в наказателното поле отляво, след което се пребори с двама бранители и извади топката назад, Дринкуотър се забави с изчистването и Жезус изби от краката му към Марез, а нападателят не сгреши и за втори път огорчи домакините.

Габриел Жезус направи сериозен пропуск в 26-ата, когато получи в наказателното поле с гръб към вратата, обърна се бързо и стреля, но над напречната греда.

В 28-ата минута Серхио Агуеро проби през центъра и с плътен удар отбеляза красив гол, който бе негов 175-и в Англия, изравнявайки се с Тиери Анри на върха в класацията за чужденци голмайстори.

В 38-ата Давид Силва изпълни много добре фаул, като топката мина на сантиметри от целта.

В 41-ата, при една от малкото си преминавания в половината на Сити, Ел Гази пробва диагонален шут, който нямаше нужната точност.

В добавеното време Де Бройне направи феноменален пас към Габриел Жезус, който покачи на 4:0.

Сити продължи с офанзивата си и след почивката, като гостите търсеха още по-изразителна победа.

В 57-ата Серхио Агуеро отбеляза втория си гол, негов 176-и в елита, с което стана едноличен лидер в класацията при голмайсторите чужденци във Висшата лига.

В 64-ата Давид Силва стреля отляво, но Найланд изби с крак. Топката попадна в Габриел Жезус, който шутира към опразнения от вратаря ъгъл, но Мингс успя да се намеси и да избие пред голлинията.

В 78-ата вратарят на Вила се намеси отлично при удар на Жезус отдясно. Нямаше и минута по-късно, когато бразилецът бе близо до хеттрика, но стреля близо до сглобката на горния ляв ъгъл.

Втори рекорд във Висшата лига падна в 81-ата минута, когато марез се възползва от грепка в отбраната и изведе Агуеро, който с много мощен шут прати в мрежата за своя хеттрик №12, с което изпревари легендата Алън Шиърър по този показател.

Ел Гази направи загубата на Вила е една идея по-малко горчива в добавеното време, вкарвайки почетно попадение за домакините от дузпа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети