Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Сити записа трудна победа над Евертън

Спорт

Сити записа трудна победа над Евертън

Сити записа трудна победа над Евертън - Tribune.bg
Снимка:

"Гражданите" спечелиха с 2:1 пред собствена публика

Пеп Гуардиола спечели двубоя с Карло Анчелоти във Висшата лига, след като неговият Манчестър Сити се наложи с 2:1 над Евертън в среща от 21-ия кръг на шампионата.

„Гражданите“ откриха резултата на „Етихад“ в 51-ата минута след красив гол на Габриел Жезус, а осем минути по-късно бразилецът отбеляза за втори път в мача. „Карамелите“ стигнаха до попадение в 71-ата дело на Ришарлисон.

Така Сити отново е на точка от втория Лестър, а вече изоставането от Ливърпул е 11 точки. Евертън остава 10-и с 25 точки.

В 9-ата минута Колман овладя между двама в наказателното поле и пробва техничен удар към далечния ъгъл, но Браво се хвърли и с една ръка изби в корнер.

Гостите бяха равностойни само в първите десетина минути на двубоя, след което Сити доминираше на терена и тотално надигра съперника си.

В 13-ата минута „гражданите“ стигнаха и до гол. Кансело направи бързо двойно с Марез отдясно и центрира към левия фланг, футболист на Сити се размина с топката на близката греда, но на далечната Фоудън бе непокрит и отбеляза. Радостта на домакините не трая дълго, тъй като след консултация с ВАР голът бе отменен заради засада на Марез при началото на нападението.

Видеоповторението трябваше да се намесва и в 19-ата, заради съмнения за дузпа в пеналта на Евертън, но такава не бе маркирана.

Жезус не намери целта в 24-ата след удар извън пеналта, а пет по-късно Пикфорд спаси добре насочен удар на Марез.

Офанзивата на Сити продължи до края на полувремето, но без да доведе до желания резултат.

„Гражданите“ откриха резултата в 51-ата. Гюндоган намери Жезус в наказателното поле на Евертън, бразилецът пое технично топката и същевременно се осовбоди от Холгейт, след което прати в горния ляв ъгъл на вратата, Пикфорд докосна топката, но не успя да промени достатъчно траекторията ѝ – 1:0 за домакините.

В 58-ата минута домакините нанесоха и втория си удар. Марез центрира в пеналта на Евертън, където Габриел Жезус отбеляза втори си гол.

Всичко вървеше по план за домакините до 71-ата минута, когато вратарят Браво направи глупава грешка, която доведе до гол. Стражът реши да показва техника в наказателното поле и финтира футболист на „карамелите“, след което обаче прати право в краката на Мойс Кийн, той бързо подаде на Уолкът, последва удар по земя, рикошет и топката попадна в Ришарлисон на далечната греда и от по-малко от метър бразилецът нямаше как просто да сгреши 2:1.

Мойс Кийн пробва странична ножица в 76-ата – красиво изпълнение, но без нижната точност.

Две по-късно Марез комбинира с Жезус, който с мощен шут прати в десния страничен стълб. Бразилецът пробва рефлекса на Пикфорд в 81-ата, но вратарят успя да се справи и изби.

Сити задържа крехкия си аванс и стартира годината с победа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати