Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Слаб ЦСКА и рефер дадоха комфортен аванс на Виктория Пилзен

Спорт

Слаб ЦСКА и рефер дадоха комфортен аванс на Виктория Пилзен

Слаб ЦСКА и рефер дадоха комфортен аванс на Виктория Пилзен - Tribune.bg

Виктория (Пилзен) победи ЦСКА у дома с 2:0 в първия плейофен сблъсък между двата отбора от турнира за Лигата на конференциите.

Поражението сложи край от историческите серии без такова в Европа както на „червените“, които бяха непобедени от 6 двубоя, така и на треньора им Стойчо Младенов.

Наставникът нямаше загуба от 18 години или иначе казано в 13 поредни срещи като предводител на „армейците“. Сега обаче той ще трябва да намери начин да обърне развоя на сблъсъка в София след седмица, когато е реваншът.

Мачът на стадион "Досан Арена" в Чехия бе белязан от скандално съдийство, тъй като на домакините бяха спестени дузпа, директен червен картон и явна засада при първото попадение.

Арбитърът Тиаго Мартинш от Португалия взе още няколко грешни решения по време на срещата, която в крайна сметка приключи с успех на Виктория.

Треньорът на „червените“ Стойчо Младенов не направи нито една промяна в титулярния състав, който започна в предишните два европейски двубоя срещу Осиек, но домакините започнаха по-добре мача.

Още във втората минута Вальо Антов трябваше да се намесва решително, а в третата Густаво Бусато направи първото спасяване в мача след изстрел на Павел Шулц от границата на наказателното поле.

Първият опит на ЦСКА да порази целта бе дело на Греъм Кери в 8-ата минута, но топката мина далеч от вратата.

Две по-късно обаче Виктория нанесе своя удар, макар и след засада.

В такава бе Радим Резник, който получи извеждащ пас в пеналта, спря на гърди и стреля.

Густаво Бусато успя да спаси, но непокритият Милан Хавел отблизо прати топката в мрежата и откри резултата в 11-ата минута.

Въпреки скандалното начало обаче ЦСКА успя бързо да отговори. Шест минути след попадението „червените“ бяха на сантиметри от гола, но нямаха късмет, тъй като топката се удари в гредата след мощен шут на Яник Вилдсхут.

Не след дълго Виктория имаше нова добра възможност, но първо Бусато се справи, а после Антов изчисти в корнер.

В 25-ата минута Кери пробва за втори път да порази вратата и този път я улучи, ала стреля право в обсега на вратаря и Алеш Хрушка спаси.

При ответната атака и неговият колега Бусато трябваше да се намесва, след едно атрактивно изпълнение и разбъркване в наказателното поле, с което обаче стражът се справи.

Последваха равностойни минути, в които мачът се накъса заради множество нарушения, две рутинни спасявания на Бусато, жълт картон за Жорди Кайседо и два корнера за Виктория, но други попадения до почивката не паднаха.

ЦСКА започна по-уверено второто полувреме и още в началото му имаше основателни претенции за дузпа.

В 49-ата минута Жеферсон бе ударен в наказателното поле с лакът в главата, което явно остана незабелязано от съдийската бригада, защото нарушението трябваше да доведе до 11-метров наказателен удар и директен червен картон.

Последваха два далечни изстрела от дистанция, по един от всеки отбор, както и точен такъв на Джон Мускера, ала право в ръцете на Бусато.

В 68-ата минута не бе отсъден и фаул срещу последния във вратарското поле, което допълнително повиши напрежението на терена.

Така се стигна до 72-ата минута, когато Павел Буча стреля по земя и Бусато спаси, но при подобие на първия гол бе оставен непокрит футболист и Джон Мускера удвои отблизо аванса на домакините – 2:0.

Стойчо Младенов отговори с офанзивна промяна и замени Вилдхуст с нападателя Бисмарк Чарлс и 5 минути след втория гол Греъм Кери можеше да намали. Той опита много атрактивно изпълнение в близост до линията за тъч, но Хрушка внимаваше и изби в корнер.

Две минути след това, в 79-ата, чехите също удариха греда. Това стана след силен удар на Мускера и докосване на Бусато, което не позволи на топката да спре в мрежата на „армейците“ за трети път.

В 87-ата минута Амос Юга нямаше шанс с изстрел след корнер, дошъл след отличен пробив на резервата Чарлс и опит на Кайседо да овладее.

Така Виктория спечели с 2:0 и взе добър аванс преди реванша в София, който ще се играе на националния стадион "Васил Левски".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

нааа ма мола ви са цетрополекс бил слаб и съдията го направил да падне слабака ни дизпа ни картон даже подритвал отзад мангалите на терена..
19.08.2021 23:40 / Отговор
Странджата "Поражението сложи край от историческите серии без такова в Европа" това с таковата как да го разбираме - като инструмент за таковане или като нещо друго?
20.08.2021 12:40 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати