Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Служебният спортен министър готви неприятна изненада с парите за федерациите

Спорт

Служебният спортен министър готви неприятна изненада с парите за федерациите

Служебният спортен министър готви неприятна изненада с парите за федерациите - Tribune.bg
Снимка:

Вижте подробности

Служебният спортен министър Андрей Кузманов, бит наскоро на улицата, готви на изпроводяк неприятни изненади за българския спорт, алармираха от федерациите. С подготвени промени в наредбите за финансиране на спортните федерации за елитен спорт за 2022 година, ММС ще ореже сериозно парите за много от елитните ни състезатели. 

Промените не са предварително дискутирани с федерациите и подобни евентуални промени ще доведат до силно негативна реакция сред спортистите, пише NOVSPORT. Подобна политика особено в края на мандата на служебно правителство е крайно изненадваща, още повече, че елитният ни спорт страда от системно недофинансиране в сравнение със световните стандарти.

Важно е да се има предвид при финансирането и социалната значимост на спортовете. Това е така, защото е хубаво да имаме медали от олимпиади, но няма ли социален елемент в дадения спорт и хиляди, които искат да го практикуват, то ефектът от отпуснатите средства се минимизира.
 
Стигне ли се до приемането на този абсурден и безпринципен бюджет за спорта правен на крак в "12 без 5", то щетите ще са неописуеми и ще предизвика революция в българския спорт. Още повече, че ще е дело на назначен служебен министър, който дори няма да носи политическа и морална отговорност. 

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети