Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стоичков се обвинява, че не е помогнал на Марадона

Спорт

Стоичков се обвинява, че не е помогнал на Марадона

Стоичков се обвинява, че не е помогнал на Марадона - Tribune.bg

За пореден път подчерта, че е поддържал близки отношения с Дон Диего.

Родната легенда Христо Стоичков направи емоционална изповед пред аржентинския канал на ESPN, в която сподели, че се самообвинява, че не е отделил Диего Марадона от хората, довели до смъртта на великия аржентинец през 2020 г.

“Самообвинявам се, че не го отделих от “лешоядите”. Винаги съм казвал, че са “лешояди”… Но тъй като не настоявах достатъчно за това… Заради приятелството, което имахме. Понякога си седя вкъщи и си мисля: “Няма ли какво да направиш?” Чувствам се малко виновен. Имах възможността да бъда до него. Вбесяваха ме да гледам тези, които бяха с костюми и вратовръзки. Тези типове го накараха да се чувства самотен. Диего никога не се е дистанцирал от своите приятели”, започна Камата.

“Имах всички възможни негови телефонни номера. Много пъти сме разговаряли. Последният беше на 2-3 февруари 2016 година, когато го поканих на мача за 50-годишния ми юбилей. След това на 8 февруари лично ми се обади за рождения ми ден. Оттам нататък така и не успях да се свържа с него. Винаги беше заспал, уморен, играещ футбол или на разходка… Тогава за последен път го чух”, продължи носителят на “Златната топка” за 1994 г.

Аз се запознах с Диего през 1990 г. Оттогава до последния ни разговор на въпросния 8 февруари, никога не сме се карали помежду си. Държал съм му груб тон, но той винаги ме е толерирал. Той също е говорил с мен, когато съм грешал. Двамата тръгнахме от скромни квартали и постигнахме много. Ние, като футболисти, трябва да бъдем ясни. Някои ме обичат, други не. Но какво значение има? “След загубения от Аржентина финал на Мондиал 2014 очите ми се напълниха със сълзи. Знаете ли защо? Бях на “Маракана” и видях Лео Меси целия почервенял… Казах си: “Това не е той”. Забелязах нещо различно. Ако тогава бяха спечелили Мондиала, представям си как Диего щеше да бяга надолу по трибуните, за да слезе и да обиколи целия терен. Той беляза живота на всички ни и ценя много това, че му бях приятел в продължение на много години. Виждал съм го да страда толкова много… Вижте, знаете ли какво…Нека почива в мир”, завърши Стоичков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати