Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Страхотни тенис емоции за детския празник на Националния ОББ тенис център

Спорт

Страхотни тенис емоции за детския празник на Националния ОББ тенис център

Страхотни тенис емоции за детския празник на Националния ОББ тенис център - Tribune.bg
Снимка:

Десетки деца се включиха в тенис празника, подарен им от Българската федерация по случай 1 юни

Страхотни емоции предложи Българската федерация по тенис на всички желаещи малчугани да отпразнуват Международния ден на детето с тенис ракета в ръка сред зеленината на Борисовата градина, където е разположен Националния ОББ тенис център.

Десетки деца се включиха в тенис празника, подарен им от Българската федерация по случай 1 юни. Нещо повече - много деца, вече запалени по играта, но и доста повече, които за първи път имаха шанса да се докоснат до магията на един от най-обичаните спортове по света, получиха възможност да поиграят на централния корт в дома на българските национални отбори, след като имаха и индивидуални уроци и съвети от професионални тенис треньори.

Детски усмивки и радостни възгласи огласиха кортовете на Националния ОББ тенис център - в съботния следобед всички деца ползваха безплатно прекрасните условия на центъра и бяха обгрижвани лично от специалистите. През това време родители и близки можеха да се насладят на възможностите за приятно изживяване, които центърът предлага за всички. А когато децата им се наиграеха на воля, те получаваха и специални тенис подаръци от Българската федерация по тенис.

Преди детския празник дошлите на Националния ОББ тенис център имаха възможност да видят и някои от бъдещите големи звезди, тъй като по същото време се провежда най-престижният международен турнир за младежи у нас през годината - Bulgaria Cup.

Надпреварата за таланти до 14 г. под егидата на Европейската тенис асоциация е от най-високата Първа категория и е сред най-важните състезания за родните таланти в календара за 2019 г. През тази седмица националните състезатели на България до 14 г. по програмата на Българската федерация по тенис "Новите шампиони" мереха сили конкурентите си от европейския тенис елит. А в събота сутрин се играха полуфиналите при момчетата и момичетата, както и финалите на двойки.

Илиян Радулов се класира за големия финал, след като победи с 3:6, 6:4, 6:3 Лео Ракюле от Франция. В битката за трофея пловдивчанинът ще излезе срещу поставения под номер едно в основната схема и номер едно в Европа до 14 г. Ярослав Демин от Русия, елиминирал Адриано Дженев в другия полуфинал. Финалът на Радулов срещу Демин ще е на централния корт на Националния ОББ тенис център.

В спора за титлата при девойките, ще играят поставените под номер 1 и 2 Ярослава Барташевич от Русия и украинката Алиса Барановска.

Дженев и Радулов станаха шампиони на двойки при момчетата. Във финала при момичетата триумфираха Анастасия-Александра Николова (България)/Сара Илиев (Франция), след като се наложиха над Алиса Барановска (Украйна)/Юлия Герман (Молдова).


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФТенис, тенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети