Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. СТРАХОТНИ! ЗЛАТНИТЕ МОМИЧЕТА С НОВ МЕДАЛ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА

Спорт

СТРАХОТНИ! ЗЛАТНИТЕ МОМИЧЕТА С НОВ МЕДАЛ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА

СТРАХОТНИ! ЗЛАТНИТЕ МОМИЧЕТА С НОВ МЕДАЛ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА - Tribune.bg
Снимка:

Грациите ни взеха и сребро, страхотно представяне в София за Катрин Тасева

Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели сребърен медал във финала на три обръча и две бухалки на Световната купа в София.

Родните грации вдигнаха на крака публиката в столичната зала „Арена Армеец“ с брилянтно изпълнение в последния финал от Световната купа, с който бе сложен край на тридневната надпревара. Българският ансамбъл в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и с треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска се представи отлично и получи оценка 24.050 точки от съдиите (15.900 трудност, 8.150 за изпълнение), с което изглеждаше близо до титлата, но след това ансамбълът на Украйна също игра на много високо ниво и получи оценка 20.100. На трето място се нареди съставът на Япония с 23.600 точки.

По този начин златните момичета спечелиха втори медал от Световната купа в София, след като вчера триумфираха в многобоя. По-рано днес ансамбълът ни допусна грешка в съчетанието си във финала на пет топки и остана на шеста позиция.

Страхотно представяне в София имаше и Катрин Тасева, която днес спечели три сребърни медала във финалите на отделните уреди, а вчера завоюва бронза в многобоя. Така България завърши домашната Световна купа с общо шест медала – един златен, четири сребърни и един бронзов./БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети