Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Свалят Боби Михайлов като президент на БФС до Коледа?

Спорт

Свалят Боби Михайлов като президент на БФС до Коледа?

Свалят Боби Михайлов като президент на БФС до Коледа? - Tribune.bg

Вижте подробности

Дните на абсолютно компрометирания президент на БФС Борислав Михайлов начело на поста все повече изглеждат преброени.....Според информация на NOVSPORT, твърде възможно е още преди Коледа той да сдаде поста. В момента вървят две алтернативни възможности, които да свалят бившия вратар на националния отбор от удобното кресло.

На първо място е възможността в Търговския регистър да откажат вписване на избора на президент по време на Извънредния конгрес на 12 октомври. Това е абсолютно реално, защото след като в залата беше обявено, че 483 делегати имат право на глас, за победа на първи тур са необходими 242 вота. По време на гласуването Михайлов получи подкрепата на 241 души, но странно защо беше обявен за победител. В съда, обаче "не вярват на сълзи" и затова почти сигурно това ще бъде отхвърлено. Кликата на Боби има 14 дни да внесе протокола, които изтекоха вчера, 26 октомври.

Ако съдът реши да отхвърли вписването на бившия вратар на националния отбор, това означава автоматично нов конгрес. Нещо повече - той няма да бъде организиран от Михайлов, защото на 12 октомври бе гласувано прекратяване на правомощията му. Той ще се яви като редови кандидат, а на базата в Бояна ще бъде назначено "служебно правителство", най-вероятно начело с изпълнителния директор Борислав Попов...

Втората сюжетна линия за падането на Михайлов е свикването на нов извънреден конгрес с гласовете на 1/3 от клубовете, имащи право на глас. Тази процедура вече е стартирала и скоро необходимата бройка ще бъде набавена. Следва познатата процедура - свикване от съда при определен дневен ред и гласуване, което едва ли този път ще бъде в полза на 16-годишният владетел на българския футбол. Развръзката предстои, да видим.....   


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

attropo *плешивия радиатор* е голям смотаняк!Иди си с чест,смотльо,не се прави насила на герой,защото всичките ти действия те правят не *герой*,а едно голямо и миризливо!
28.10.2021 00:00 / Отговор
Иван Няма шев който да не е оплюван!
Боби е дал много за Българския футбол!!!
Много!
Бербатов отказа да играе за България!
Кой-какво....това е!
28.10.2021 03:36 / Отговор
Лино АМА НИЕ ИМАМЕ ЛИ ФУТБОЛ В СТРАНАТА?
ТАКА ,ЧЕ ТИЯ НАЙ-МАЛКО МЕ ИНТЕРЕСУВАТ.
28.10.2021 08:36 / Отговор
Бебо Бербатов се гласи за шеф на БФС.Но принципно не трябва ли да "почиракува" малко както Боби на Иван Славков?Евентуално ставаики президент на БФС,с какъв опит ще управлява?Може би ще се учи в движение.Щото гледам(а и слушам),че комай емоцията го владее,а тя никога не е добър съветник.И още-тая работа не е като оная!
28.10.2021 09:00 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати