Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Три виагри изпил починалият боксьор

Спорт

Три виагри изпил починалият боксьор

Три виагри изпил починалият боксьор - Tribune.bg
Снимка:

Треньорът взел половината хонорар от мъртвия Борис Станчов

Три хапчета виагра е изпил починалият български боксьор Боби Станчов преди злополучния мач срещу Ардит Муржа. Това разкри за „България Днес“ супервайзерът на галавечерта в Шкодра Алби Сора.

21-годишният софиянец рухна на ринга в събота вечер, без да получи тежък удар. Първоначалните прогнози са, че е получил инфаркт. Инцидентът се превърна в международен скандал, след като се разбра, че покойникът е използвал чуждо име, за да се бие.

Алби Сора се позова на източник от полицията, която е направила обиск на вещите на Боби Станчов.

„Намерили са светлосини хапчета в неговата чанта и са ги изпратили за анализ - обясни супервайзерът. - В блистера е имало три празни места, а четвъртото е било отворено с хапче вътре. Мениджърът Венцислав Георгиев казал на полицията, че медикаментът бил за лечение на зъби“, заяви Сора.

Виаграта не се ползва като допинг в спорта. Медикаментът разширява кръвоносните съдове и увеличава притока на живителната течност.

„Българинът губеше мача, но не беше наранен от ударите - потвърди Албин Сора. - Беше доста динамична среща. Двамата боксьори работеха във високо темпо. Нямаше нищо необичайно в мача. За мен очевидно проблемът беше със сърцето. Предполагам, че е взел някакво вещество“.

Албанските организатори на галавечерта са направили обстойна проверка на документите на починалия боксьор. Въпреки това не са установили измамата с името.

„Всичко изглежда като трилър. Ние също разследваме случая. Проверихме документите на Исус на кантара преди мача. Приличаше много със снимката от документа за самоличност. Личността, която почина, и преди се е боксирал под името Исус, включително и в Италия. Беше известен със своята издръжливост и никога не се отказваше“, каза Сора.

Албанският супервайзер разкри интересни подробности около хонорара на боксьора. Сумата, за която покойникът се е бил, е 800 евро. Парите са били дадени на мениджъра Венци Георгиев. Той е взел още толкова за друг негов боксьор - Руслан Николов. Организаторите са осигурили и 200 евро за транспортни разходи.

„Те пътуваха с кола. Това беше сделката. Всичко беше устно договорено без писмен контракт. Нямам представа как са се разбрали един друг“, посочи още супервайзерът на галавечерта.

При завръщането в България Венци Георгиев дава само 400 евро на роднините на боксьора. Предполага се, че останалата сума е задържал за себе си. Това е в тотално противоречие с правилника на Българския професионален боксов съюз (БПБС).

„Имаме вътрешен регламент за мениджърските проценти. Ако мениджърът осигури лагер, храна, екипировка на даден боксьор, може да вземе 20% от неговия хонорар. В противен случай максимумът е 10%. Винаги изискваме да има писмен договор за мач“, посочи Венци Николов, член на управителния съвет на БПБС.

Мениджърът Венци Георгиев има лиценз от две години. Той е бивш кикбоксьор.

„И преди съм работил с българския мениджър. Подхождаше с уважение и беше коректен. Никога не съм забелязал нещо странно около него. След инцидента беше шокиран и не спря да плаче. Когато в началото ми казаха за сменената самоличност, не повярвах. Мислех, че са някакви глупости. Дори ни извикаха на среща в българското посолство след инцидента“, посочи Сора.

На отиване за боксовото шоу Борис Станчов е преминал границата с истинското си име. Неговите родители тръгнаха вчера за Албания, за да идентифицират трупа. Самоличността на мъртвеца не е потвърдена, защото мениджърът Венци Георгиев е върнал документите на Станчов и на Исус Величков в София.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети боксьор, Албания

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети