Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА и Левски получиха солидна финансова помощ от БФС

Спорт

ЦСКА и Левски получиха солидна финансова помощ от БФС

ЦСКА и Левски получиха солидна финансова помощ от БФС - Tribune.bg
Снимка:

Парите всъщност са изпратени от УЕФА заради националите, които всеки отбор дава на държавата си за европейски квалификации и Лигата на нациите

Във времето на пандемия ЦСКА получи финансова инжекция на стойност от 162 000 евро. Парите са от БФС, но всъщност са изпратени от УЕФА заради националите, които всеки отбор дава на държавата си за европейски квалификации и Лигата на нациите. Президентът Александър Чеферин обяви, че по този начин иска да подпомогне клубовете в тежкото положение, когато не се играе футбол.

Левски е получил 104 000 евро за своите футболисти. В последните години „сините“ изостават по брой национали от вечния съперник. На първо място е Лудогорец. Не е ясна точната сума, влязла в касата на шампионите. Вероятно става дума за около 200 000 евро. Причината за повечето пари е фактът, че в тима има румънски и полски национали.

Четвъртата позиция в ранглистата по този показател е Етър. Клубът от Велико Търново е получил 40 000 евро. Обяснението е, че Красимир Балъков като национален селекционер канеше доста играчи от великотърновския тим.

УЕФА плаща по 4000 евро за всеки футболист с паспорт от Европейския съюз, който е повикан в държавния тим.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФС, Левски, ЦСКА, УЕФА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети