Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. В Италия: ''Ювентус'' си осигури девета поредна титла

Спорт

В Италия: ''Ювентус'' си осигури девета поредна титла

В Италия: ''Ювентус'' си осигури девета поредна титла - Tribune.bg
Снимка:

Ювентус победи Сампдория с 2:0 в двубой от 36-ия кръг на Серия А и спечели за 9-и пореден сезон титлата в Серия А. След няколко грешни стъпки в последните мачове, момчетата на Маурицио Сари стигнаха до успеха над Самп и са недостижими на върха за преследвачите си. Головете за успеха реализираха Кристиано Роналдо и Бернардески, а гостите доиграха и двубоя с 10 души след втори жълт и съответно червен картон на Торсби в 77-ата минута. Роналдо пропусна и дузпа в края на мача.

Наставникът на Ювентус Маурицио Сари трябваше да направи две принудителни смени през първата част. Първо в 29-ата минута играта напусна Данило, който отстъпи мястото си на Бернардески. Пет минути преди края на първата част Пауло Дибала също трябваше да отстъпи мястото си на Игуаин.

През първата част домакините съумяха да реализират дълбоко в добавеното време на първата част, когато Пянич подаде отлично на Роналдо, който съумя да прати топката в мрежата на Аудеро.

В 61-ата минута Роналдо пробва мерника си с добър удар, но вратарят на Самп се справи.

Ювентус реши всичко в този двубой с второ попадение, което дойде в 67-ата минута, а точен беше Бернардески. Фабио Куалярела създаде опасност пред вратата на "старата госпожа" в 72-ата минута, но не сполучи да се разпише.

Гостите останаха с човек по-малко в 77-ата минута, когато заради втори жълт картон играта напусна Торсби. В 88-ата минута на двубоя Роналдо се нагърби с изпълнение на дузпа, но прати топката в напречната греда. В добавеното време домакините имаха възможност да реализират и трети гол, но Игуаин не сполучи.

След успеха Ювентус има вече 83 точки, а вторият Интер е със 76, третият Аталанта е със 75. Сампдория е на 15-ото място с 41 точки.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети