Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Валиева оправда положителния си тест за допинг

Спорт

Валиева оправда положителния си тест за допинг

Валиева оправда положителния си тест за допинг - Tribune.bg

15-годишната руска фигуристка Камила Валиева е обяснила положителния си тест за допинг с объркване с лекарството за сърце на нейния дядо.

Това обявиха от ръководството на Международния олимпийски комитет (МОК).

Валиева представи аргументите си на изслушването пред Спортния арбитражен съд (CAS), след което бе решено фигуристката да продължи участието си на Игрите в Пекин.

"Нейното обяснение бе, че замърсяването се е случило с продукт, който дядо й взима", заяви ръководителят на Дисциплинарната комисия на МОК Денис Осуалд.

Той е специалист по спортно право с голям опит, включително сред разследвалите допинг случаите на Игрите в Сочи. Осуалд обясни, че Валиева е представила някои детайли, които поставят под съмнение вината й.

Триметазидинът се използва за предотвратяване на пристъпи на стенокардия, но е в забранения списък от медикаменти, тъй като е класифициран като сърдечен метаболитен модулатор и е доказано, че подобрява физическата издръжливост.

Световната антидопингова агенция WADA и МОК засега не дават повече подробности по случая.

По-рано от Международния олимпийски комитет обявиха на пресконференция, че "Б" пробата на Валиева все още не е анализирана, въпреки първоначалния положителен резултат. Фигуристката и нейното обкръжение ще бъдат разследвани от руската антидопингова агенция след Олимпиадата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Анатема Лъжа- продуктът НЕ повишава физическата издръжливост! Защо не споменете страничните му ефекти? Тогава ще осъзнаете, че препаратът е вреден за състезателката.
18.02.2022 08:28 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети