Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Волейболистките ни с трета чиста победа на Евроволей

Спорт

Волейболистките ни с трета чиста победа на Евроволей

Волейболистките ни с трета чиста победа на Евроволей - Tribune.bg
Снимка:

Женският национален отбор на България записа четвърта победа на европейското първенство, на което страната ни е съдомакин.

Воденият от Иван Петков тим надигра Чехия с 3:0 (26:24, 25:12, 25:19) в мач от група В на надпреварата, изигран в зала "Колодрума" в Пловдив.

"Лъвиците" остават втори в класирането с 10 точки (3 победи, 1 загуба), съперникът е на четвърта позиция с 6 точки (2 успеха, 3 поражения).

През по-голямата част от времето българките демонстрираха превъзходството си, и въпреки че на моменти се забелязваха колебания, се справиха успешно с трудните ситуации.

Първата част бе доста оспорвана - родните състезателки поведоха, след което допуснаха да бъдат догонени от съперника. Посрещането ни се пропука и това даде шанс на момичетата на Янис Атанасопулос да играят освободено. Положението обаче не се запази дълго. Ева Янева се появи на терена в ключовите моменти и отново се оказа скритият коз за успеха. Нейните два сервиса доведоха до разсеяно посрещане на противника и улесниха съотборничките й по пътя към спечелване на гейма.

Впоследствие възходящата ни линия се запази и след деветата точка нашите намериха своя ритъм, продължавайки ударно, като оформиха повече от добра преднина. Тя набъбваше с всяка минута, като в един момент достигна 14 точки. Това окрили "лъвиците" и те просто довършиха започнатото. Силно започнаха българките и в третата част, като отново бяха по-добри от съперника. Блокадата работеше отлично и бе ключова за успеха. Момичетата на Иван Петков поддържаха темпото си и, въпреки опитите на чешкия тим да се върне в игра, затвориха чисто.

Утре (25 август) е последният двубой от груповата фаза за нашите момичета, като се изправят срещу Полша, в 20:30 ч. При победа с 3:0 или 3:1 гейма, родните състезателки ще имат възможността да вземат лидерството.

LAP.bgLAP.bg


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати