Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Време за битка: Аржентина и Хърватия определят първия финалист на Мондиала

Спорт

Време за битка: Аржентина и Хърватия определят първия финалист на Мондиала

Време за битка: Аржентина и Хърватия определят първия финалист на Мондиала - Tribune.bg

Мачът е от 21,00 часа

Аржентина и Хърватия се срещат в първия полуфинал от Световното първенство по футбол в Катар.

Мачът е днес от 21:00 часа на стадион "Лусаил", а главен съдия е италианецът Даниеле Орсато.

Хърватите са на крачка от финал за втори пореден път, след като преди 4 години в Русия стигнаха до битката за титлата, но я загубиха от Франция.
Аржентинците пък мечтаят за първи трофей от Мондиал от далечната вече 1986 година.

Двамата треньори могат да разчитат на най-доброто, с което разполагат, след като този на „гаучосите“ разкри, че Анхел ди Мария и Родриго де Пол ще бъдат готови за двубоя.

Двата тима имаха труден път до полуфиналите, като Хърватия записа две равенства и една победа в своята група, за да завърши на второ място, след което имаше нужда от дузпи, за да преодолее последователно Япония и големия фаворит Бразилия в елиминациите.

Тимът на Златко Далич е един от двата тима без загуба на Мондиал 2022 (заедно с Мароко), като е допуснал само три гола във вратата си и показва много солидна игра.

За Аржентина Мондиал 2022 започва по шокиращ начин - загуба от абсолютния аутсайдер Саудитска Арабия в първия мач от груповата фаза. Впоследствие Меси и компания показаха класа, за да запишат последователни победи над Мексико и Полша, с което завършиха на първо място в групата.

Двукратните световни шампиони бяха затруднени от Австралия в осминафиналите, но стигнаха до успех с 2:1, след което надвиха Нидерландия след дузпи в много тежък четвъртфинал.

Досега Аржентина и Хърватия са се срещали два пъти на Мондиали - във Франция 98 и в Русия 18.

В първия случай “албиселесте” надделяха с 1:0, а във втория “ватрените” прегазиха съперника си с 3:0. Отделно отборите са изиграли помежду си и две контроли - през 2006 и 2014 г. като в тях пак си размениха по един успех.

Аржентина може и да играе доста трудно срещу Хърватия, но Лионел Меси има мили спомени на индивидуално ниво от битките с балканците.

Ла Пулга дебютира за албиселесте през 2005-а в контрола срещу Унгария, а първият му гол с екипа на националния отбор е година по-късно – на 1 март 2006-а, когато съперник е… Хърватия – в този мач за балканците дебютира Лука Модрич.

Тогава суперзвездата на световния футбол записа своя шести мач за гаучосите, а попадението му даде преднина на неговата страна с 2:1. В крайна сметка обаче шахматистите триумфираха с 3:2.

На 12 ноември 2014-а Меси отново вкара гол на Хърватска. Тогава тимът на Херардо Мартино спечели с 2:1, а Ла Пулга оформи крайния резултат в 57-ата минута от дузпа. И двете споменати срещи са контроли.

Третият сблъсък на Лео срещу балканците се проведе на последното Световно. Това е и най-тъжният спомен на 35-годишния талисман на гаучосите – тимът му падна тежко с 0:3 в груповата фаза в Русия и беше на крачка от елиминиране, което обаче бе избегнато с победа над Нигерия.

Какво ще се случи сега, предстои да разберем от полуфинала, а победителят в него ще спори за титлата със спечелилия сблъсъка между Франция и Мароко.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати