Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ясен Петров свали средната възраст на националния отбор

Спорт

Ясен Петров свали средната възраст на националния отбор

Снимка:

Срещу Северна Ирландия титулярите бяха на 26,5 години.

По време на двубоя в Белфаст срещу британците по пътя към Мондиал 2022 селекционерът на "трикольорите" Ясен Петров е снижил с почти 3 години средната възраст на националния отбор в сравнение със стартовите 11 срещу Италия.

Толкова млад състав не е имало в предишните общо 6 цикъла - два за европейско първенство, два за световно първенство и двете ни участия в Лигата на нациите.

В Белфаст не успяхме да победим в шеста поредна световна квалификация. Тази серия вече е еднолично № 2 за всички времена. Предишният ни успех бе с 3:2 над Швеция на 31 август 2017 година.Рекордът ни от 9 поредни мача без победа датира от 1934 до 1957 година когато не печелим в 9 поредни световни квалификации. Специално в гостувания, не победихме в седма поредна световна квалификация. На чужд терен предишният ни успех бе над Малта с 2:1 на 10 септември 2013 година. Позитивното е, че за първи път от 7 световни квалификации насам не допуснахме гол. Последната суха мрежа беше на домакинството ни с Нидерландия, спечелено с 2:0 на 25 март 2017 година.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още