Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ясен Петров свали средната възраст на националния отбор

Спорт

Ясен Петров свали средната възраст на националния отбор

Ясен Петров свали средната възраст на националния отбор - Tribune.bg
Снимка:

Срещу Северна Ирландия титулярите бяха на 26,5 години.

По време на двубоя в Белфаст срещу британците по пътя към Мондиал 2022 селекционерът на "трикольорите" Ясен Петров е снижил с почти 3 години средната възраст на националния отбор в сравнение със стартовите 11 срещу Италия.

Толкова млад състав не е имало в предишните общо 6 цикъла - два за европейско първенство, два за световно първенство и двете ни участия в Лигата на нациите.

В Белфаст не успяхме да победим в шеста поредна световна квалификация. Тази серия вече е еднолично № 2 за всички времена. Предишният ни успех бе с 3:2 над Швеция на 31 август 2017 година.Рекордът ни от 9 поредни мача без победа датира от 1934 до 1957 година когато не печелим в 9 поредни световни квалификации. Специално в гостувания, не победихме в седма поредна световна квалификация. На чужд терен предишният ни успех бе над Малта с 2:1 на 10 септември 2013 година. Позитивното е, че за първи път от 7 световни квалификации насам не допуснахме гол. Последната суха мрежа беше на домакинството ни с Нидерландия, спечелено с 2:0 на 25 март 2017 година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети