Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Йорданка Фандъкова пожела на гимнастичките медали от олимпийските игри

Спорт

Йорданка Фандъкова пожела на гимнастичките медали от олимпийските игри

Йорданка Фандъкова пожела на гимнастичките медали от олимпийските игри - Tribune.bg

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова изпрати поздравително писмо до президента на БФХГ Илиана Раева след успешното представяне на българските състезателки на Световната купа по художествена гимнастика в София.

"От сърце Ви поздравявам за успехите на българските гимнастички на 10-ата Световна купа по художествена гимнастика в София. Завоюваните шест златни отличия са своеобразен рекорд, който надвишава и най-добрите ни резултати от 5 години насам. Поздравления за вас, като председател на Българската федерация по художествена гимнастика. Това е безспорно постижение за федерацията, която успя в тези трудни времена да организира и проведе състезанието! За мен беше чест да бъда патрон на Световната купа и да открия надпреварата", пише в писмото от Фандъкова.

"Извоюваният световен рекорд за най-висока оценка, давана в художествената гимнастика на българския ансамбъл, ни прави истински щастливи и горди от успехите на талантливите гимнастички: Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс. Момичетата на Весела Димитрова показаха игра, съчетала едновременно и красота, и прецизност и висока степен на трудност. Много характер показа Боряна Калейн - постигнала три златни медала, както и Катрин Тасева. Игра като на шампионки, българските гимнастички даваха най-доброто от себе си. Тази тяхна всеотдайност показва обичта им към художествената гимнастика и тя ще бъде пример за много млади момичета. Пожелавам нови успехи и медали на гимнастичките на предстоящите олимпийските игри! Уверена съм, че Българската федерация по художествена гимнастика ще продължи да работи активно за прослава на страната ни и българския спортен дух на световно ниво", се казва още в поздравлението на кмета на София.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати