Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Юнайтед записа чиста победа над Челси

Спорт

Юнайтед записа чиста победа над Челси

Юнайтед записа чиста победа над Челси - Tribune.bg
Снимка:

"Червените дяволи" се наложиха с 2:0 над тима от Лондон

С попадения на Антони Марсиал и Хари Магуайър Манчестър Юнайтед се наложи с 2:0 над Челси в дербито от 26-ия кръг на Премиър лийг. Успехът е исторически за "червените дяволи", които за първи път в ерата на Висшата лига постигнаха две шампионатни победи в един сезон срещу тима от "Стамфорд Бридж".

Домакините не успяха да вземат реванш за поражението с 0:4 на старта на сезона. "Сините" създадоха много голови положения, но нямаха късмет пред противниковата врата, а голове на резервите Курт Зума и Оливие Жиру бяха отменени след намесата на ВАР.

Реферът Антъни Тейлър си навлече гнева на всички в Челси още преди почивката, когато не изгони Магуайър за умишлено грубо действие срещу Миши Батшуай, а след почивката именно английският национал удвои преднината на гостите.

След поредния разочароващ резултат с 41 точки Челси остава на 4-о място, но има само с точка повече от петия Тотнъм и е с две пред Шефилд Юнайтед. "Червените дяволи" пък се изкачиха до седмата позиция с 38 точки, като изпревариха Евертън и Уулвърхемтън, а изоставането им спрямо Челси е 3 точки.

За тима от "Олд Трафорд" победата е първа във Висшата лига от повече от месец, когато на "Олд Трафорд" беше сразен новакът Норич.

Следващият мач на отбора на Солскяер е домакинство на Уотфорд на 23 февруари, а на Челси предстои лондонско дерби с Тотнъм ден по-рано./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети