Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Запалянковци на ЦСКА убеждават Ганчев да остане

Спорт

Запалянковци на ЦСКА убеждават Ганчев да остане

Запалянковци на ЦСКА убеждават Ганчев да остане - Tribune.bg

Това ще стане на евентуална среща днес

Фенове на ЦСКА ще направят опит за среща с Гриша Ганчев днес, в последен опит да го уговорят да промени решението си да напусне клуба. Бизнесменът обаче е категоричен, че този път никой не може да го убеди да остане и това вероятно ще е последният му досег с българския футбол.

Разривът настъпи след трансфера на централния нападател Али Соу в руския “Ростов”. Различни знайни и незнайни фенове започнаха да се упражняват върху бизнесмена в социалните мрежи и да го ругаят. Само преди няколко месеца същите хора настояваха Соу да се махне, след като пропусна дузпа във финала за купата срещу “Локо” (Пд).

Изненадващо започнаха да смятат и парите, които ЦСКА е спечелил от трансфери, без да са наясно, че разходите на сезон са минимум 15 милиона лева. От друга страна е финансовият феърплей на УЕФА, според който всеки клуб, който участва в евротурнирите, трябва да харчи малко повече от това, което изкарва. Във времена на пандемия, пък и извън нея тези приходи са крайно минимални, след като на “Българска армия” редовно се продаваха по 1000-2000 билета на мач, а абонаментните карти са под 1000.

Така единствено трансферите остават да докажеш, че си работещо предприятие по изискванията на УЕФА. До 2 седмици акциите на ЦСКА ще бъдат в офисите на стадион “Българска армия” за този, който ги пожелае, пише „24 часа“. Времето е необходимо, за да се оправят всички юридически документи.

Ганчев бил категоричен, че ще остави клуба без нито стотинка дългове и с около 10 милиона лева в касата. За целта с партньора му Юлиан Инджов трябва да отпишат заеми, които са давани за издръжката. Трябва да пристигне и писмо на Христо Стоичков, че отказва акциите да му бъдат прехвърлени, защото по устава на ПФК ЦСКА 1948 това трябва да е така. Първо се предлага на съдружниците. Трябва да има документи и на най-миноритарните собственици, които държат под 1%. Това е дружеството, което държи ценните книжа на клуба, който се състезава в първенството.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети