Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Жалко: Полша прекърши надеждите на България U21 на Световното

Спорт

Жалко: Полша прекърши надеждите на България U21 на Световното

Жалко: Полша прекърши надеждите на България U21 на Световното - Tribune.bg
Снимка:

Националният отбор по волейбол на България за мъже под 21 години загуби драматично от Полша с 2:3 (25:21, 25:22 , 22:25, 22:25, 12:15 ) във втория си мач от група F от втората фаза на световното първенство в София.

С това тимът на Найден Найденов записа втора загуба в групата и е на трета позиция само с една спечелена точка. Така националите загубиха шансове за второто място и продължаване в Топ 4 на Мондиала в Италия. За финалната фаза се класират първите два от група F, вторите два продължават за 5-8 място. Водач е Русия с две чисти победи и 6 точки, успехът днес нареди поляците на второ място с две победи и 5 точки.

Националите ни отбелязаха отличен старт, с мотивирана и стегната игра. Сервисът заработи, а блокадата бе на ниво, като волейболистите ни отбелязаха цели пет точки от блок. Тимът ни поведе с 6:2, увеличи на 13:8 и започна да диктува играта. Това внесе смут в редиците на съперника и той заигра ролята на догонващ. До края поляците не можаха да излязат от това положение и грешките зачестиха. България спечели първия гейм, като взе важно предимство.

Поляците започнаха много по-добре във втората част. Играта тръгна равностойно със смяна на водачеството и миниобрати. При поредното равенство - 22:22, сгрешен сервис на съперника даде точка преднина на нашите, а нова грешка в игра увеличи преднината ни на 24:22. При сюблимната ситуация 24:23 и геймбол за нашите, поляците не издържаха на напрежението и допуснаха отново грешка, а България затвори гейма с 25:23 и поведе с 2:0.

Поляците обаче нагледно показаха как могат да се вдигат и да излизат от трудни ситуации. Загубените два гейма ги амбицираха още повече. В третата част те бяха неузнаваеми, като започнаха с ударното 7:1 в своя полза. Найден Найденов потърси смени в състава, но безуспешно.

LAP.bgLAP.bg

Разликата се задълбочи и достигна до 14:8. В този момент на крайната линия застана Александър Николов, който отбеляза поредица на сервис, включително и 3 аса, а националите ни намалиха до 11:14. Българският натиск се засили и в решителните минути тимът ни се доближи до 22:24. За съжаление до обрат не се стигна. Атака в аут на Карягин донесе 25 точка за поляците, които спечелиха гейма и се върнаха в играта.

Успехът окрили Дружина полска и в четвъртата част те бяха водещия тим отбор на полето. Съперникът взе преднина 15:9, но родните представители успяха отново намалиха във важните минути до 22:24. Съперникът запази хладнокръвие и взе гейма, като докара развоя до тайбрек.

В петата решителна част със силен сервис България поведе с 8:6. Полша успя да изравни при 10:10. След това съперникът взе предимство, задържа го и наложи волята си за крайната победа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати