Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Жребият за Европейското първенство U17 ще се тегли на 15 май

Спорт

Жребият за Европейското първенство U17 ще се тегли на 15 май

Жребият за Европейското първенство U17 ще се тегли на 15 май - Tribune.bg
Снимка:

Евроволей 2019 за юноши U17 е от 13 до 21 юли в София, а двубоите ще се играят в зала "Христо Ботев" и помощната зала на "Арена Армеец"

Жребият за Европейското първенство по волейбол за юноши под 17 години, на което България е домакин през юли, ще се проведе на 15 май (сряда) в София. Церемонията ще бъде от 11:00 ч. в "Парк хотел Витоша". Официални гости на събитието са Бану Шурман (Лихтенщайн) - президент на журито за Европейското първенство U17  и Периклис Бакудимос (Гърция) - технически координатор за шампионата.

Евроволей 2019 за юноши U17 е от 13 до 21 юли в София, а двубоите ще се играят в зала "Христо Ботев" и помощната зала на "Арена Армеец". Дванадесетте участника ще бъдат разделени в две предварителни групи, съответно I и II, всяка с по шест тима, като разпределението на съставите ще стане ясно на жребия, съобщава Българската федерация по волейбол.

Първите два от всяка група се класират за финалната четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за титлата, победените за бронзовите медали. Заелите трето и четвърто място в групите продължават борбата за разпределение на местата от пето до осмо в крайното класиране. Последните два тима от двете групи отпадат от надпреварата.

Националният отбор на България U17 е воден от Мартин Стоев. През изминалата 2018 година младите ни нациоинали спечелиха титлата на Балканиадата в Турция и направиха отличен старт при дебюта си на международна сцена.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети волейбол

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети