Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Звезди на Sofia Open 2019 играят хоро пред „Арена Армеец“

Спорт

Звезди на Sofia Open 2019 играят хоро пред „Арена Армеец“

Звезди на Sofia Open 2019 играят хоро пред Арена Армеец - Tribune.bg
Снимка:

Топтенисисти се запознават с българските традиции в понеделник в 15:30

Sofia Open 2019 подготви и специална инициатива, в която да запознае световните тенис звезди с българските традиции. В понеделник от 15:30 часа пред „Арена Армеец“  част от звездните участници на  Sofia Open 2019 ще се потопят в уникалната атмосфера на традиционни български хора и звучене. Също така тенисистите ще получат индивидуални уроци за стъпките на родните танци, за да могат в импровизирано надиграване да се определи кой е №1 не на корта, а в хората.

Организаторите на турнира от сериите ATP 250 Sofia Open 2019 съвместно със „Сдружение Азбукари“ са подготвили за всички „Пробуждане с хоро“. Инициативата традиционно се прави на Националния празник на България с призив за обединение на българите у нас и по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро. Сега обаче предстои специално издание в понеделник, за да се покаже красотата и уникалното звучене на България на световните тенис звезди.

Група „Тъпани и Гайди“ ще пресъздадат родопския звук с изпълнение за всички на гайди, тъпан, диджериду и народен изпълнител. Традиционният български дух и звучене ще бъде продължен от Клуб по народни танци „Витоша“ със символа на българщината и националната ни идентичност – хорото.

Всички желаещи фенове могат също да се хванат на хорото пред „Арена Армеец“. А след това и да се насладят на изключително интересните мачове още от първия кръг на Sofia Open. На централния корт (не преди 16 часа) ще излезе Адриан Андреев срещу Матю Ебдън. Гвоздеят на програмата за 4 февруари е мачът между трикратния шампион от „Големият шлем“ Стан Вавринка и финалиста от миналогодишното издание на турнира в София Мариус Копил.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Sofia Open, хоро, тенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп