Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Астронавти от НАСА с мисия в открития космос

Свят

Астронавти от НАСА с мисия в открития космос

Двама астронавти на НАСА завършиха 13-тото излизане в открития космос на Международната космическа станция (МКС) за тази година. Томас Маршбърн и Кайла Барън замениха повредена антена и възстановиха нейната работоспособност. Това трябваше да се случи по-рано, но излизането им в космоса беше отменено, заради риск от преминаващи отломки.

Астронавтите са направили и няколко подготвителни задачи за бъдещи космически разходки. Те прекараха в шест часа и 32 минути извън МКС.

Излизането в открития космос беше петото за астронавта Маршбърн, лекар, летял на борда на космическа совалка през 2009 г. и на руски кораб „Союз“ в мисия от 2012-2013 г.

Барън, която беше избрана за астронавтския корпус на НАСА през 2017 г., преди това е служила като офицер за борба с подводници във Военноморските сили на САЩ.

Двамата пристигнаха на МКС на 11 ноември на борда на кораба Crew Dragon Endurance на SpaceX с мисията Crew-3 на НАСА за шестмесечен престой.

Този месец МКС отбеляза 21 години непрекъснато човешко присъствие. По думите им през този период тя е приютила 249 души от 19 държави, които са участвали в хиляди изследователски проекти.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети