Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. България е внесла жалба срещу пакет „Мобилност“ в съда на ЕС

Свят

България е внесла жалба срещу пакет „Мобилност“ в съда на ЕС

България е внесла жалба срещу пакет Мобилност в съда на ЕС - Tribune.bg
Снимка:

България е внесла жалба срещу пакет „Мобилност“ в съда на ЕС преди две седмици, съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Той уточни, че по всяка вероятност това са направили също Полша, Унгария, Литва, Латвия и Кипър, съобщава БНР.

Новаков смята, че решението на Съда може да се очаква в рамките на година.

Той припомни, че има гратисен период от 18 месеца, през които няма да се прилагат най-неблагоприятните от закона разпоредби за нашата държава и други страни-членки от периферията на ЕС разпоредби като, например, връщането на камиона в страната, в която е регистрирана фирмата, на 8 месеца.

Европейският парламент прие през юли правилата по пакета „Мобилност“, които ще затруднят сериозно транспортните компании от периферията на съюз. Промените засягат изискванията за почивка на шофьорите, командировъчните им и каботажните превози.

Европейският парламент прие правилата относно връщане на превозното средство в държавата по установяване на всеки 8 седмици, връщането на водача по местоживеене или в експлоатационния център на всеки 4 седмици, забраната за ползване на седмичната почивка на борда на превозното средство, задължителен период от 4 дни на почивка между два каботажни цикъла.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати