Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Белгия сваля част от противоепидемичните мерки

Свят

Белгия сваля част от противоепидемичните мерки

Белгия сваля част от противоепидемичните мерки - Tribune.bg
Снимка:

Белгийските власти решиха днес страната да премине в оранжев код по системата за оценка на опасността от разпространение на COVID, съобщиха местни медии.

Това предвижда от 18 февруари да бъдат облекчени някои от мерките, въведени заради пандемията. Отпада изискването децата до 12 години да носят маски там, където това се изисква. Премахват се ограниченията за работното време на ресторантите, отново ще отворят нощните заведения.

За посещение на събития с над 50 души в закрито помещение остават изискванията за носене на маска и за сертификат за COVID. Предвижда се на такива места да бъдат осигурени възможности за бързо изследване на посетителите, ако нямат сертификат.

Очаква се парламентът да се произнесе за бъдещето на сертификата, като следващото заседание на правителството по тази тема е насрочено за началото на март.

Кината и театрите получават отново възможност да работят почти без ограничения за броя на посетителите, в ресторантите и баровете отпада изискването за носене на маски от клиентите. Премахват се ограниченията за събитията на открито. Спира да се прилага изискването четири от петте работни дни служителите да работят от дома.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Белгия, COVID, мерки
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати