Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Covid мерките в Гърция остават и през май

Свят

Covid мерките в Гърция остават и през май

Covid мерките в Гърция остават и през май - Tribune.bg
Снимка:

Гърция запазва основните ограничителни антиковид мерки и през май. Причината е високата заболяемост - новите случаи достигат до 23 хиляди на ден.

Лекарите от Съвета за контрол на пандемията предупреждават правителството за огромен риск, ако отпаднат Covid мерките за Великден. Зеленият сертификат, носенето на маска и отрицателният резултат от тест остават в сила за празниците. Посещението на заведения и влизането в магазините за нехранителни стоки ще става само след представяне на сертификат за ваксинация или отрицателен резултат от тест. Маските остават задължителни в обществения транспорт и търговските обекти.

В зависимост от епидемичната обстановка през май ще се обсъждат корекции в мерките, като например неваксинирани да могат да посещават заведения на открито, заявиха пред медиите експерти. Пълното премахване на сертификатите през май е нереално.

Не се променят условията за влизане в Гърция: сертификат за ваксинация, или отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в Гърция или отрицателен антигенен тест, направен до 24 часа преди пътуването, или удостоверение за преболедуване, което да е издадено 14 дни след първия положителен PCR тест.

Гръцките власти продължават с активния контрол по спазване на действащите ограничения. Нарушенията се наказват с 300 евро глоба.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети COVID, мерки, Гърция
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати