Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Французин, планирал да убие Макрон, наръга свещеник и монахиня в храм в Ница (СНИМКИ)

Свят

Французин, планирал да убие Макрон, наръга свещеник и монахиня в храм в Ница (СНИМКИ)

Свещеник и монахиня са били ранени при нападение с нож тази сутрин в Ница, съобщи френското издание „Фигаро“. Нападателят е арестуван. Той спонтанно заявил пред полицията, че в изборния ден иска да "убие Макрон", но според полицейски източник накрая е попаднал в църква, съобщава БТВ.

Инцидентът е станал в църквата „Сен Пиер д`Арен” в южната част на града. Около 10:00 ч., малко преди службата, в църквата влиза човек, който веднага се насочва към свещеника Кшищоф Руджински, на 57 години, от полски произход. Той го намушкал около 20 пъти главно в областта на гърдите. Сестра Мари-Клод, на 72 години, е била леко ранена в ръката, когато се намесила, за да обезоръжи нападателя.

Двамата пострадали са получили медицинска помощ. Животът им не е в опасност според първоначалните заключения на лекарите, съобщени от няколко източника и потвърдени в последствие от министъра на вътрешните работи Жералд Дарманин, който се изказа в „Туитър“. Той изрази своята солидарност с енориашите и поздрави полицейските сили за бързия арест на извършителя.

Роден през 1991 г. във Фрежус и живеещ в Ница, Кевин Р. спонтанно заявил пред полицията, че е "от еврейската вяра" и че в този ден на избори иска да "убие Макрон", но според полицейски източник накрая е попаднал в църква.

Нападателят има биполярно разстройство и наскоро бил приет в болница в Ница заради психични проблеми. Не е известен на полицията и разузнавателните служби. Разследването засега изключва версията за терористичен акт.

Въпреки това Националната прокуратура за борба с тероризма е била уведомена, което е обичайно при такива обстоятелства.

Прокурорът от Ница Ксавие Боньом е отишъл на мястото на инцидента по обяд. "Трябва да се прояви предпазливост", заяви той на брифинг за пресата.

Районът е отцепен от полицията. Депутатът Ерик Сиоти, който също отиде на място, осъди в „Туитър“ „ужасното нападение срещу свещеник и монахиня“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети