Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърция сваля редица ковид ограничения за летния сезон

Свят

Гърция сваля редица ковид ограничения за летния сезон

Гърция сваля редица ковид ограничения за летния сезон - Tribune.bg
Снимка:

Редица ограничения срещу COVID-19 в Гърция ще бъдат облекчени. Едно от тях е необходимостта от представяне на сертификати за ваксинация срещу коронавирус. Документът няма да е нужен за влизане в заведения за обществено хранене, магазини за хранителни стоки и други обекти в периода от 1 май до 31 август.

В същия период всички ограничения за броя на хората в ресторанти, кафенета, кина, стадиони и други обществени места ще бъдат премахнати. Това съобщи в телевизионно обръщение гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис.

„От 1 юни носенето на защитни маски в закрити помещения ще бъде отменено. От 1 май в училищата ще бъде премахнато самотестването на ученици и студенти", каза министърът.

От 1 май само неваксинираните работници ще трябва да се подлагат на бързи тестове веднъж седмично. Въведената по-рано глоба от 100 евро за неваксинирани граждани над 60-годишна възраст се отменя от 15 април.

„Великден ще се празнува при сегашните мерки с препоръката да се носи маска само там, където има много хора", добави Плеврис.


Етикети Гърция
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати