Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Германия се готви за масова ваксинация

Свят

Германия се готви за масова ваксинация

Снимка:

От декември се създават стотици центрове за ваксинация

Германия се подготвя да започне масовата ваксинация на населението, съобщават местни медии. Те напомнят, че министерството на здравеопазването поиска от 16-те федерални региона да посочат възможните места за разполагане на тези центрове до 10 ноември. Става дума за изграждането на стотици центрове, за да бъде прилагана новата ваксина срещу коронавируса.

Правителството е наясно, че разпределението на милиони дози ще представлява огромно предизвикателство, коментира вестник „Велт ам зонтаг“ като съобщава, че подготовката на центровете ще започне следващия месец.

Според него здравните министри на 16-те федерални провинции са изготвили планове за създаване на един до два центъра на административна област, както и да наемат мобилни екипи за ваксинация. Столицата Берлин планира да създаде шест такива центъра, твърди вестникът.

Според изданието вече се обсъжда дали големите изложбени зали, повечето от които са затворени от началото на пандемията, да станат потенциални пространства за настаняване на някои центрове.

Надежди на германските здравни власти да ускорят програмата за масова ваксинация дават последните положителни резултати от изпитанията на ваксината на BioNTech, които показаха 90% ефективност.

ЕС вече е подписал сделка с BioNTech и Pfizer за осигуряване на 300 милиона дози, които германските служители планират да започнат да се използват през първите три месеца на 2021 година.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още