Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Германски министър предлага нов референдум за Брекзит

Свят

Германски министър предлага нов референдум за Брекзит

Германски министър предлага нов референдум за Брекзит - Tribune.bg
Снимка:

Не е доволна от „план Б“ на Мей

Германия не е доволна от „план Б“ на Мей и смята, че трябва да се проведе нов референдум. Това мнение изказа министърът на правосъдието  Катарина Барли, която има и германско, и британско гражданство.

Британският премиер Тереза Мей търси изход от безизходицата, в която се намира страната и вчера предложи да се опита да предоговори част от споразумението с ЕС относно т. нар. "твърда граница" между Ирландия и Северна Ирландия.

ЕС обаче вече заяви, че не е готов на допълнителни отстъпки. Самата Барли повтори тази теза на Брюксел и посочи, че отстъпки за времето може да има, ако се проведе втори референдум. Същевременно Мей отхвърля на този етап ново допитване до народа.

От своя страна германският министър по европейските въпроси Михаел Рот също изрази разочарованието си от речта на Мей в британския парламент. "Къде е план Б? Просто питам за един приятел...", написа той в Туитър.

Позицията на канцлерът Меркел е, че ще направи всичко възможно, за да излезе Великобритания със споразумение. Тази теза бе защитена и от говорителят на правителството в Германия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати