Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Икономия: Франция ограничава светещите реклами нощем

Свят

Икономия: Франция ограничава светещите реклами нощем

Икономия: Франция ограничава светещите реклами нощем - Tribune.bg
Снимка:

Френският министър на енергийната трансформация г-жа Агнес Пание-Рунаше каза, че с цел икономии ще бъде разширена забраната за светеща реклама през нощта, а на магазините ще бъде забранено да държат вратите си отворени, когато климатичната или отоплителната система работи.

„През следващите дни ще издам две наредби: първата удължава забраната за светещи реклами независимо от размера на града от 1 до 6 часа сутринта, с редки изключения, като гари и летища... и втората забранява магазини от отваряне на врати, докато климатикът или отоплителната система са включени", каза тя пред вестник Journal du Dimanche.

Нарушителите са изправени пред глоби: до 750 евро за отворени врати и 1500 евро за незагасена светеща реклама.

В отговор на предложението на Еврокомисията да се намали търсенето на природен газ с 15% през следващите осем месеца, Пание-Рунаше обеща, че Франция ще изпълни своята роля, тъй като в тази ситуация страните трябва да действат заедно. „Нека също да изхождаме от реалността: няма да изискваме значителни усилия от Ирландия, ако тя няма инфраструктурата да доставя газ на континентална Европа“, добави Пание-Рунаше.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати