Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ковачевски решава утре дали ще ходи в Брюксел

Свят

Ковачевски решава утре дали ще ходи в Брюксел

Ковачевски решава утре дали ще ходи в Брюксел - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът на РС Македония Димитър Ковачевски заяви, че правителството му ще вземе утре решение за участието на срещата на върха ЕС – Западни Балкани в Брюксел.

„В навечерието на предстоящата среща на върха ЕС – Западни Балкани днес проведохме извънредна среща на Отворени Балкани заедно с колегите Александър Вучич и Еди Рама. Разговаряхме за националните позиции на всяка една от страните, за регионалните перспективи, както и за динамиката на процеса на европейска интеграция. Договорихме се след допълнителни вътрешни консултации утре преди обяд да вземем окончателно решение за нашето участие на срещата на върха ЕС – Западни Балкани”, написа Ковачевски в профила си във Фейсбук.

Македонският премиер подчерта, че с лидерите на Сърбия и на Албания са обсъдили редица важни за региона теми и са стартирали инициатива за Агенция за привличане на инвестиции в Открити Балкани, която ще даде възможност за допълнително икономическо развитие на региона.

„Тема беше и предстоящия панаир за храна, вино и туризъм, който трябва да се проведе в Белград, както и други теми, които произтекоха от последната среща на върха на Отворени Балкани в Охрид”, допълни Ковачевски.

Преди това сръбският президент Александър Вучич заяви, че е разговарял с премиерите на Северна Македония и Албания за предстоящата среща в Брюксел, като обяви, че решението дали ще присъства на срещата тримата лидери заедно ще обявят утре.

„Заедно се борим за ясна перспектива за Западните Балкани, още по-активно сътрудничество и по-добра свързаност”, написа той в Инстаграм.

Срещата на върха ЕС – Западни Балкани ще се проведе на 23 юни в Брюксел. 

 


Топ новини

виж още
Актуална тема