Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. „Локо София“ се появи и върху Хеопсовата пирамида

Свят

„Локо София“ се появи и върху Хеопсовата пирамида

Шокирани туристи разказаха за находката си във Фейсбук

Надпис "Локо 2019" се появи и върху Хеопсовата пирамида. "Стана ми криво и тъжно! И ме хвана срам!!!Нямам какво да направя, освен тихо да се моля - следващите поколения да оценяват заветите и да пазят историческите ценности!", написа в профила си във Фейсбук столичанката Мина Димитрова, която е българският турист забелязал надписа.

На 5 януари Мина посещава световната туристическа дестинация с чувство за хумор. „Като отявлени и признати купонджии и диви майтапчии - решихме да се подготвим предварително. Даже си ламинирахме надписите“, разказва жената във Фейсбук и пуска снимки с ламинираните табели „Локо София“. Турстите смятали да се снимат пред пирамидата с табелките. Надписът стана нарицателен, след като преди време надпис „Локо София“ предизвика скандал с двама сценични работници от Националната опера. „Локо София“ беше изписано със спрей в близост до мемориалният комплекс в японския град Хирошима, а служителите на операта бяха уволнени.

„За акуратност и полит-коректност, за да не се сърдят египтяните и да не завиждат на японците - добавихме и Локо“, обяснява шеговитите табели Мина. Охраната на входа им направила забележка - да не си правят шегички, но минути по-късно туристите се шокирали, когато открили реален надпис върху камъните “Локо 2019“.

В края на декември в Египет избухна друг скандал с посегателство върху пирамидата. Властите запомнаха разследване, съвразано с качено в YouTube видео. В кадрите се вижда незаконно изкачва по блоковете на Хеопсовата пирамида. Следва правене на голи снимки, а в края на видеото има актова фотография.Според египетски медии видеото е качено в YouTube от датския фотограф Андреас Хвид, който е известен със своите фотографии на различни световни забележителности, където често се появяват голи хора.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети надпис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати