Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мария Габриел е сред 50-те жени на 2019-та според „Кориере дела сера“

Свят

Мария Габриел е сред 50-те жени на 2019-та според „Кориере дела сера“

Снимка:

Българката е под номер 14 – изпреварва Урсула фон дер Лайен и Грета Тунберг

Най-четеният италиански всекидневник „Кориере дел сера“ включи българката Мария Габриел след 50-те най-влиятелни, креативни и позитивни жени на планетата за 2019 г., предава „Монитор“.

В списъка на авторитетния вестник нашата сънародничка и еврокомисарка е поставена на 14-о място, като доста след нея са председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен, тийнейджърката – екоактивистка Грета Тунберг, носителката на Нобелова награда за литература Олга Токарчук и др.

Преди българката пък са известната английска писателка и академик Бернардин Еваристо, председателката на Висшия касационен съд на Италия Марта Картабия, младата американската поп-звезда Били Айлиш.

„Като комисар, отговарящ за дигиталните технологии, Мария Габриел принуди Фейсбук да заличи 6 милиарда фейк-акаунта“ – хвали „Корсера“ сънародничката ни в мотивировката за включването ѝ сред 50-те най-влиятелни жени на планетата.

„Сега, едва назначена за еврокомисар на иновациите, научните изследвания, културата и младежта – продължава вестникът, - тя може да направи много за Европа в областта на образованието“.

„Нейна основна характерна черта е амбицията, съвместена с голяма упоритост, която я кара да каже на висок глас, че Европа трябва да започне да мечтае за велики дела, като например космическа експедиция на Луната“ – „Трябва да имаме смелостта да върнем Европа сред световните лидери в областта на инновациите!“ - цитира вестникът Мария Габриел.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още