Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мецола не вярва, че България и Румъния все още са извън Шенген

Свят

Мецола не вярва, че България и Румъния все още са извън Шенген

Мецола не вярва, че България и Румъния все още са извън Шенген - Tribune.bg
Снимка:

При пристигането си за срещата на върха на ЕС, председателят на Европейският парламент (ЕП) Роберта Мецола заяви, че не може да повярва, че през декември 2023 г. „все още продължаваме преговорите за присъединяването на българските и румънските граждани към Шенген“.

„Това е историческа среща за всички нас. Станахме свидетели на безпрецедентни случаи, като пандемията с COVID-19 и след това руската инвазия в Украйна“, заяви Мецола.

„Днес постигнахме единодушие по реформите в електроенергийния сектор. Разбрахме, че разширяването на европейското пространство е нужно. Украйна трябва да получи морална, политическа и финансова подкрепа, която заслужава, като всички ние се нуждаем от сигурност. Същото се отнася до Молдова, Грузия и Босна и Хрецеговина“, добави председателят на ЕП.

„Ще бъдем много доволни, и това го казвам на всяка една състояла се среща на Европейския съвет, при взимане на окончателно решение по въпроса свързан с Шенгенското пространство и присъединяването на България и Румъния в него. Не мога да повярвам, че сме тук през декември 2023 г., а все още продължаваме преговорите за присъединяването на българските и румънските граждани към Шенген”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати