Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мицотакис: С президента ще сме сред първите ваксинирани

Свят

Мицотакис: С президента ще сме сред първите ваксинирани

Мицотакис: С президента ще сме сред първите ваксинирани - Tribune.bg
Снимка:

Нощните клубове в Гърция могат да останат затворени до Великден

Заедно с президента ще бъдем сред първите, които ще се ваксинират срещу коронавирус, посочи премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис в интервю за телевизия „Алфа“. Премиерът подчерта, че поканата до лидерите на политическите партии да се присъединят към тях остава отворена. По негови оценки, ваксината ще пристигне в Гърция още в първите дни на 2021 година.

„Веднага, след като Европейската агенция по лекарствата одобри ваксината на Pfizer, ще започне дистрибуцията и се очаква да бъде доставена в Гърция в срок от 48 часа след това“, увери Мицотакис.

За да подчертае важността и безопасността от ваксините, премиерът сподели личната си история. Неговата майка се е заразила с полиомиелит през 1944 г., била напълно парализирана и започнала отново да ходи едва след направена в САЩ операция.

„Днес полиомиелитът не съществува, тъй като сме ваксинирани. По същата причина не съществуват и други опасни болести, които изчезнаха от здравната карта, именно защото ваксините действат. Сигурен съм, че същото ще се случи и с ваксината срещу COVID-19“, изтъкна Мицотакис.

По отношение на стъпките на правителството за облекчаване на ограничителните мерки, премиерът уточни, че е от особена важност да не се срине здравната система. Той призова гражданите да спазват мерките, особено по време на коледните и новогодишните празници, за да се избегне трета вълна на коронавируса.

Проверка на контактите на положителните случаи показала, че нощният живот в Гърция е източник на разпространението на заразата, затова Мицотакис не изключи вероятността нощните клубове да останат затворени и до Великден.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Радеволит Откъде ги намирате тези достойни хора?Ние сме го закъсали президент-неадекватник!
08.12.2020 13:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати