Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Президент-антиваксър...

Мрежата

Президент-антиваксър...

Снимка:

Обществени фигури подложиха на унищожителна критика начина, по който президентът Румен Радев се направи вчера, че не разбира въпроса дали ще се ваксинира.

Държавният глава първо прехвърли изцяло на управляващите отговорността тепърва да водят дебати по темата, а после отговори сякаш не знае защо е попитан – щял да реши дали да сложи ваксина едва след като нямало други чакащи. Т.е вероятно евентуално последен?

Това е в противоречие с решението на други държавници по света, които вече обявиха решението си да се ваксинират публично.

Ето част от мненията по темата, изразени във Фейсбук:

Виктор Стоянов, музикант

Президентите по света се ваксинират публично, за да дадат пример на хората, да помогнат за спасяването на човешки животи и за по-бързото овладяване на пандемията.

Нашият, в жалък популистки опит да угоди на всички, нямало да се ваксинира и тепърва щял да обсъжда ползите и вредите от ваксините.

Потрес.

Евгени Михайлов, журналист

(п)Резидентът ни е по-опасен и от пандемията!

Няма ли кой да го озапти да разнася заразата си, този антиваксър?

Жална ни, Българийо!

Иво Инджов, експерт по политически комуникации

Днес Радев ме разочарова!

С витиеватата си позиция за ваксините, с която на практика се подрежда по-скоро в лагера „против“.

Оня ден - с подкрепата де факто за патриотарската позиция за Македония.

Преди време - с мисленето на бивш натовски генерал за самолетите - няма значение дали са ефки ири грипени.

Не така, господин президент!

Други трябва да са приоритетите на България...

Но докато президентът е най-силната институционална опозиция на авторитарната партия ГЕРБ и демонстрира почтеност като политик:

Трябва да бъде уважаван.

Евгени Петров, журналист

Румен Радев да даде пример като Джо Байдън и да се ваксинира пръв и онлайн, а не да мисли дали изобщо да го направи. Това е позорно поведение.

Останалото не ми се коментира, свършиха ми епитетите.

И какви бяха тези гвардейски почести на 111-годишнина от рождението на Вапцаров? Нито е кръгла годишнина, нито е някакъв исторически повод...  


Коментари (21)

И защо трябва да се ваксинира човек за нещо, което е с недоказан ефект; не се знаят страничните реакции; да не говорим за дълготрайността; и че фирмите не носят отговорност за евентуална смърт на ваксинираните. Имах колежка, която преди 25 години се ваксинира за грип, толкова жестоко се разболя, едва не умря. Така че, по-спокойно с ваксините. И СЗО казва, че не са задължителни. Хайде скрийте се хейтъри с тъпите си тези.
08.12.2020 08:34 / Отговор
РУМЕН РАДЕВ-ВАРВАРИНА..........КОЙТО ИСКА ДА УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ.... ВСЯКА ДУМА, ИЗЛЯЗЛА ОТ УСТАТА НА ТОЗИ БЪЛГАРОУБИЕЦ Е ОБМИСЛЕНА, НАИЗУСТЕНА И ИЗКАЗАНА ЗА ДА ТРОВИ ДОВЕРИЕТО КЪМ ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ПОЗИЦИИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.
ЕВРОПЕЙСКИЯ ПРОКУРОР ДА ВЗЕМЕ НАВРЕМЕ МЕРКИ..............
08.12.2020 11:32
АННА докато президентът е най-силната институционална опозиция на авторитарната партия ГЕРБ и демонстрира почтеност като политик:

Трябва да бъде уважаван.
08.12.2020 09:04 / Отговор
Лин Руска пропаганда - навсякъде и постоянно. Взима истината, напоява я с отрова и ти я сервира обратно.
08.12.2020 09:25
ГолЕмото его Махленското заяждане и ежедневно плюене не е поведение ,за което да бъде уважаван НИКОЙ !Необмислените и задължителни отхвърляния на законопроекти,също са признак за политическа неграмотност и невежество!
08.12.2020 09:48
Пенко Президента няма вужда от ваксина, доказано е че вируса заразява по-сложни организми, а не по-прости от него. Така че правилно не се ваксинира - просто няма нужда.
Виж ако открият ваксина против простотия съчетана с пещерна злоба, тогава ваксинирането му е просто задължително
08.12.2020 09:34 / Отговор
Браво! Супер яко!
08.12.2020 22:00
Сара За ваксините е прав. РНК-ваксините се прилагат за пръв път. След като самите учени не са единни за евентуални странични ефекти, бодряшките призиви с личен пример са безотговорност. Което не променя общото катастрофално впечатление, което Радев оставя. Мислех, че от Плевню по-шантав президент няма, но този е тръгнал да го гони.
08.12.2020 09:49 / Отговор
Да! Радев не може да се мери с интелектуалеца г-н Р. Плевнелиев!
08.12.2020 22:04
Пацо Радев е ясен...
А Иво (м)Инджов да се го уважава - с Нинова, стават двама, ама за нея вече не е съвсем сигурно...
08.12.2020 10:45 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема