Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Младите руснаци са демотивирани и разочаровани след смъртта на Навални

Свят

Младите руснаци са демотивирани и разочаровани след смъртта на Навални

Младите руснаци са демотивирани и разочаровани след смъртта на Навални - Tribune.bg
Снимка:

По улиците на Москва млади руснаци изразиха страх и недоверие от новината, че опозиционният лидер Алексей Навални е починал в арктическа затворническа колония.

„Страхувам се какво ще се случи по-нататък. Страхувам се какво може да направи държавата със своите граждани“, каза Марк, 18-годишен студент.

28-годишната Валерия заяви, че Навални е "символ на надеждата за някакво по-добро бъдеще за Русия".

„Чувствам, че с неговата смърт тази надежда също умира. Мисля, че много хора просто ще се откажат, защото народът винаги имат нужда от символ за всяка опозиция“, добави екскурзоводът.

Навални беше най-отявленият критик на президента Владимир Путин от години и успя да предизвика огромни улични протести въпреки суровите руски закони срещу демонстрациите.

Той стана известно име чрез популярните си разобличения на корупцията в Путинова Русия.

Навални беше арестуван в началото на 2021 г., след като се завърна в Русия от Германия, където се възстановяваше от жестока атака с отравяне с "Новичок", нервнопаралитично вещество от съветската епоха.

В поредица от дела той беше осъден на 19 години затвор по обвинения, определни от независими правозащитни групи и на Запад като отмъщение за противопоставянето му на Кремъл.

Колеги от опозицията и защитници на правата на човека реагираха с шок на смъртта.

Носителят на Нобелова награда за мир Дмитрий Муратов описа смъртта на Навални като "убийство" и каза, че той е бил измъчван "години".

Правозащитникът Олег Орлов подчерта, че това е "престъпление на режима".

"Треперя", посочи 22-годишната Мария, IT специалист.

"Чувствам се сякаш съм загубила роднина. Това е голяма загуба за цялата руска опозиция", каза тя.

Артур, 27-годишен студент, не може да повярва на новината и се надява, че официалното съобщение за смъртта на Навални не е истина.

„Това би било трагедия, защото Навални подкрепяше положителна промяна в бъдещето, бъдещи реформи, които биха могли да подобрят условията за нас“, допълни той.

Артур изпитва гняв от смъртта и иска да напусне Русия, "защото случващото се ни кара да отказваме да вярваме в положителните промени".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати