Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Немски лекари публикуваха доказателства за отравянето на Навални с „Новичок“

Свят

Немски лекари публикуваха доказателства за отравянето на Навални с „Новичок“

Снимка:

Берлинските лекари, които лекуваха руския опозиционер Алексей Навални, публикуваха клинични подробности за отравянето му с „Новичок“.

В статия в медицинското списание The Lancet лекарите от болницата „Шарите“ в Берлин разясняват подробно симптомите, наблюдавани при приемането на Навални в тяхната клиника през август. Те също така предоставиха информация за физическите му реакции при провеждане на вливания, лечения, скенери и ЯМР.

"Установяването на участието на агент „Новичок“ и неговите биотрансформационни продукти в този случай беше постигнато само няколко дни след установяване на диагнозата на отравяне с инхибитор на холинестераза и не повлия на терапевтичното решение", пишат лекарите в Lancet.

Навални беше откаран за лечение в Германия, след като колабира по време на полет от Сибир до Москва. Експерти от няколко западни страни установиха, че Навални е бил отровен с нервно-паралитичния агент „Новичок“, рлоицвеждан още от съветските времена, нещо което само Москва може „да уреди“.

Обвинението винаги досега е отхвърляно от Москва.

Във връзка с публикацията на лекарите Навални написа във Фейсбук, че така руският президент вече е облекчен:„На всяка пресконференция той възкликва, агитирайки с ръце, за да пита кога германците ще дадат своите данни? Това вече не е важно, медицинските данни вече са публикувани и достъпни за целия свят."

Публикацията на Lancet излезе само два дни, след като Навални публикува видео на разговор с предполагаем агент на ФСБ, който казва, че агентите са поставили отровата в бельото му през август.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още