Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Нови мерки в Сърбия: Заведенията ще затварят в 18:00

Свят

Нови мерки в Сърбия: Заведенията ще затварят в 18:00

Снимка:

Сърбия прибягва до седем нови мерки за ограничаване на коронавируса. Те ще влязат в сила от вторник, предават местните медии.

Намалява се работното време за ресторанти, кафенета, барове, клубове, казина и търговски центрове. Всички те ще затварят най-късно в 18 часа.

Използване на маски става задължително на закрито, както и на открито, когато контактите не могат да бъдат избегнати. Забраняват се всички публични събирания, на които присъстват повече от петима души. От тази мярка са изключени работни организации, училища, магазини, търговски центрове и подобни съоръжения, които подлежат на предписаната граница за броя на присъстващите по всяко време спрямо квадратурата на сградата (минимум четири квадратни метра на човек).

Също така трябва да се осигури възможност за работа от дома на всички служители, чийто работен процес го позволява. Предписан е строг контрол върху задължението за носене на защитна маска в обществения транспорт, като се ограничи максималният брой пътници в превозното средство до половината от капацитета на превозното средство. Ще има и строг контрол върху прилагането на битовата изолация, вътрешната карантина (самоизолация), както и всички други действащи противоепидемични мерки.

„Всички предприети мерки са насочени единствено към запазване на живота и здравето ви“, се казва в изявлението на сръбските власти.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още