Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Очаквано – пакетът „Мобилност“ отива за обсъждане в зала

Свят

Очаквано – пакетът „Мобилност“ отива за обсъждане в зала

Очаквано – пакетът Мобилност отива за обсъждане в зала - Tribune.bg
Снимка:

Златният шанс за отхвърлянето му преди седмица беше пропилян от отсъствието на трима родни евродепутати

Без изненади – Комисията по „Транспорт“ в Европейския парламент изпрати спорния пакет мобилност за обсъждане в пленарна зала. 5 часа и без никакъв дебат – така протече днешното заседание на ресорната комисия, която скоростно успя да гласува над 1600 предложения за поправки в текстовете.

„Прекарахме няколко часа, близо пет часа в гласуване, с почивка от само 23 минути. Сега трябва да се подготвите всички за пленарна зала. Въпреки че проведохме гласуване. Следващият етап е гласуване в пленарна зала“, заяви в края на заседанието председателката Карима Дели от Франция.

Французойката беше изключително активна при гласуването на пакета, лансиран от нейния президент Еманюел Макрон. Проектът е силно критикуван от бранша у нас, който се страхува, че няма да се справи с финансовия натиск и ще последват фалити.

Всички усилия на страната ни за спирането му обаче бяха пропилени преди седмица, когато едва два гласа разлика не достигнаха до изключването му от дневния ред. Трима български депутати пропуснаха вота – Николай Бареков, Неджми Али от ДПС и Светослав Малинов от ДСБ. Те имаха силата да обърнат гласуването.

Следващата надежда е на откриването на пленарната сесия утре да бъде предложено отново точката да отпадне от дневния ред заради многото добавки към законопроектите.

Пакетът „Мобилност“ по всяка вероятност ще влезе в зала в четвъртък.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати