Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Премиерът на РСМ отрича да има тайни договорки за ветото

Свят

Премиерът на РСМ отрича да има тайни договорки за ветото

Премиерът на РСМ отрича да има тайни договорки за ветото - Tribune.bg
Снимка:

Няма тайни разговори и преговори по въпроса с вдигане на ветото на Северна Македония. „Отношенията с България се основават на искрена комуникация между двете правителства и между двамата премиери. Работните групи вече работят с конкретни резултати в областта на икономиката, инфраструктурата, образованието, културата и европейската интеграция. Вече подписахме редица меморандуми въз основа на работата на тези работни групи и имаме конкретни стъпки в различни области“. Това каза премиерът Димитър Ковачевски, в отговор на въпрос дали има възможност до юни да бъде вдигнато ветото на България за старта на преговори на страната за членство в ЕС, пише БТА. По думите му има нужда от бързо, но не и прибързано решение.

Що се отнася до информацията, че има лица, които работят в държавни институции и които на практика са работили срещу постигне на споразумение между Република България и Република Северна Македония, Ковачевски уточни, че с министъра на външните работи Османи са имали информация още от първия ден, но тя е

класифицирана и задвижена към съответните служби.

По-рано вътрешният министър Оливер Спасовски заяви, че анти НАТО групи са и против против споразумението със София.

По думите му механизмите на т. нар. хибридна война, която се е  водила в началото на присъединяването на страната към НАТО, е комплекс от дейности като фалшиви новини и дезинформация.


Топ новини

виж още
Актуална тема